E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
22 Nisan 2014 - 08:45 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 ABD borsaları tatil sonrası yükselişi 5.güne taşıdı.. Kurumsal kazançların verdiği iyimserlik ile Paskalya tatilinden dönen ABD borsaları dün günü alıcılı kapatarak yükselişlerini 5.güne taşımış oldu. Gösterge S&P500 Endeksi yüzde 0,38, Dow Jones Industrials ise yüzde 0,25 değer kazandı..
 S&P’den gelişen ülkelere haber var.. TheLira’nın haberine göre S&P, bu yılın ilk çeyreğinde gelişen piyasalarda 5’te 1 oranında not düşüşü yaşandığını ancak ilerleyen günlerde bu rakamın yükseleceği şeklinde bir uyarıda bulundu…
 Ukrayna Rusya’yı suçlamaya devam ediyor..Haftasonu çıkan çatışmalarla gerilimin yeniden tırmandığı Ukrayna’da 3 kişi hayatını kaybetmiş ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Ukrayna’nın üst düzey bir güvenlik görevlisi bu gelişmeler üzerine bir açıklama yaparak Rusya’yı bu durumlar için saldırıya geçmeye zemin hazırlamakla suçladı.
 Kerry’den Rusya’ya çağrılar.. ABD Dışişleri Bakanı Kerry Rusya’yı Ukrayna’da somut adımlar atarak gerginliği düşürmeye çağırdı, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile telefon görüşmesinde Kerry’nin tanımladığı belirtilen bu adımlar ise ayrılıkçı Rusya yanlılarının işgal noktalarından çekilmesi, affı kabule resmi çağrı ve siyasi çözüm arayışları..
 Japonya’da kurumsal vergiler düşürülebilir.. Hükümetin kurumsal vergi reformu panelinin alt komitesi üyeslerinden biri Japonya’nın gelecek mali yılda kurumsal vergileri 2-3 puan arasında düşürebileceğini ve bu şekilde rekabetçiliği artırmayı hedefleyebileceğini açıkladı.
 İtalyan bankaları özel sermaye şirketi arayışında.. BloombergHT’nin haberine göre İtalya'nın en büyük 2 bankası kötü kredilerinin bir miktarını zor durumdaki şirketlere sermaye sağlayabilecek bir havuzda toplamayı değerlendiriyor ve bu kapsamda ABD’li bir özel sermaye şirketiyle çalışmaya hazırlanıyor. Bu iki büyük banka, UniCredit ve Intesa
Sanpaolo’nun bugün Kohlberg Kravis Roberts (KKR) ve Alvarez&Marsal ile bir ön anlaşma imzalaması beklenmekte.
 Fransa’da bütçe açıkları için çözüm arayışları sürüyor.. 2015-2017 yıllarını kapsayan ve bütçe açıklarını düşürmek amacıyla tasarlanan 50 milyar euroluk tasarruf paketi 29 Nisan’da mecliste oylamaya sunulacak. Bunun yanında bir de iktidar partisinden alternatif bir tasarruf önlem paketi geldi, bu alternatif paket sosyal yardımların askıya alınması gibi önerileri geri çekerken önerdiği tasarruf miktarı da 50 değil 35 milyar Euro.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)