E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
21 Nisan 2014 - 08:46 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 İki Japon bankası Rusya’da kredileri durdurdu.. Hürriyet’in haberine göre; Japonya'nın en büyük iki bankası Sumitomo Mitsui ile Bank of Tokyo-Mitsubishi Rusya'da kredi vermeyi durdurduklarını açıkladılar.
 Almanya’dan Rusya’ya çağrı.. Cenevre’deki zirvede AB-ABD-Ukrayna ve Rusya liderlerinin görüşmelerinden uzlaşı çıkmasının ardından Almanya Savunma Bakanı Rusya’ya bölgede gerilimi düşürmesi için gereken adımları atması yönünde çağrıda bulundu. Rusya’nın bölgeyi istikrarsızlaştırmaya devamı halinde 3.aşama yaptırımlara geçileceğini, bunun dünya ekonomisi için olumsuz olmakla beraber uzun vadede en sert etkilerin Rusya’da görüleceğini de belirtti.
 Avrupa’da faizler düşmeye devam ediyor…Cuma günü Good Friday nedeniyle Avrupa borsaları tatildeyken tahvil piyasası ise hareketliydi. Ukrayna geriliminin Cenevre zirvesi sonrası düşmesi ve ECB’den hamle beklentileriyle Almanya, Portekiz ve İtalya’nın tahvil faizleri tarihi düşük seviyelere indi.
 Hindistan sınırlamalara devam edecek.. Cari açıkla mücadele kapsamında altın ithalatına sınırlama getiren Hindistan’ın Hindistan’ın Maliye Bakanı sınırlamaların devam ettirileceğini açıkladı.
 Japonya’da ihracat büyümesi 1 yılın düşüğünde.. Dünyanın en büyük 4.ekonomisi Japonya’da ihracat Mart’ta son bir yılın en düşük büyümesini kaydetti ve bu şekilde ülke dış ticaret açığını 4’e katlamış oldu. Bu durum Nisan’da devreye giren satış vergisi öncesi artan harcama ve talebin ithalatı uyarmasından da besleniyor ancak düşük ihracat büyümesi
ekonomiye verilen desteklerin istenen etkileri göstermediği endişelerini uyarabilir..
 ABD’de konut yeniden cazibe kazanıyor. Gallup’un araştırmasına göre ABD hanehalkı varlıklarının arasına yeniden konutlar girmeye başladı ve Amerikan halkı gelecekte en yüksek getiriyi konutta bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)