E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGül: Stratejik Plan'ı Kasım'da paylaşacağız---

Gül: Stratejik Plan'ı Kasım'da paylaşacağız

Gül: Stratejik Plan'ı Kasım'da paylaşacağız
20 Ekim 2018 - 09:50 borsagundem.com

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hem Stratejik Planı hem de yargı reformunu güncellediklerini söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AA muhabirine, Yargı Reformu Strateji Belgesi ile Bakanlığın Stratejik Planı'nın güncellenmesi çalışmalarında gelinen aşamaya ilişkin bilgi verdi.

Yargının, kendi ideolojisine kalkan ve güç olarak gören örgüt mensuplarından arındırıldıkça güvenin arttığını ifade eden Gül, yargıya güvenin artması ve yargının makul sürede yargılamayı tamamlamasının temel amaçları olduğunu belirtti.

Bu konuda, yakın zamanda bir analiz yaptıklarını hatırlatan Gül, avukatlara, hakimlere, savcılara ve vatandaşlara Türk yargısının durumunu sorduklarını ve önerilerini aldıklarını aktardı.

Buna yönelik de yargı reform belgesinin güncellendiğini anlatan Gül, yargı reformu belgesini, çağdaş, daha etkin bir hukuk mekanizması için önemsediklerini bildirdi.

Bakan Gül, hakim, savcı ve avukatların görüş ve önerilerini bildirmeleri için sistem oluşturduklarını, yargı reformu ve stratejik planın Türkiye'deki avukat, hakim ve savcılarla beraber yapılacağını kaydetti.

"Hukuk, yargı tüm vatandaşlarımız için var"
Akademisyenler, çalışma ve ekonomi hayatı, hukuk fakülteleri ile toplumun tüm kesimlerinden görüş alınacak şekilde sürecin devam edeceğini belirten Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü hukuk, yargı tüm vatandaşlarımız için var. Türk milleti adına karar veriyorsanız Türk milletinin taleplerini, ihtiyaçlarını, beklentilerini dikkate almak zorundasınız. Cumhuriyetimizin 100. yılında daha güçlü bir hukuk sistemini, güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemini burada oluşturmayı hedefliyoruz. Yeni yargı reformuyla ve stratejik planla hızlı işleyen bir yargı sistemi oluşturacağız. Alternatif çözüm yöntemlerini geliştirmeyi, yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Mahkemeye gitmeden de yine anlaşma yollarını destekleyeceğiz."

Yargıda mesleki yetkinliği ve insan kaynaklarını güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydeden Gül, hakim ve savcı sayısının yanında niteliğinin de artırılmasını önemsediklerini vurguladı.

Adalet Bakanı Gül, "Yargının fiziki, teknik alt yapısını geliştirmeyi, performansa dayalı sistem kurmayı hedefliyoruz. Yargısal etik ve yargıda şeffaflığı geliştirmeyi hedefliyoruz. Tüm bunların sonucu olarak da hizmetlerden vatandaşın memnuniyetini artırmayı amaçlıyoruz. Tüm çalışmamız buna yönelik. Hem stratejik planı hem de yargı reformunu güncelliyoruz. Çalışmalarımızı, kasım sonunda tüm Türkiye ve dünya kamuoyuyla paylaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sayın Bakanım.20 Ekim 2018 14:45

    Evet Hukuk halka hizmet için var. Yargı toplum içinde adalet olun, suç işlenmesi kolay olmasın, caydırıcı olsun diye var. Bir Hakim avcı Hukuk fakülteinde 4 yıl okuyor. sonra staj yapıyor, bir sürü davada tecrübe kazanıyor. Davaları isteseler maksimum 2 celsede ve celseler arası maksimum 3-4 ayda bitirebilirler. AMA BİTMİYOR. Bir dava 7-8 yıl sürüyor. İşin içinde PARA vara, dava bilirkişiye gidiyor. Bilirkişilerin çoğu rüşvet alıp kıvırtarak sahte rapor yazıp adaleti tıkıyor. EN AZ 6 yıllık deneyimli hakim dosyadaki delillere bakıp karar verse de bu rüşvet çarkı bitse olmaz mı. Ayrıca her yerde sabah 08:00 de mesai başlıyor. geciken çalışana ceza var. Hakimler saat 10:00 da adliyeye gidip, saat 12:00 de çıkıyor. Bu işlerde mesai bilinci, vatandaş vebali ağır ve performans kontrolü getirilmeli. düşük performans gösterelerle yollar ayrılmalı. dünyanın her yerinde bu böyle. BİZDE DE OLSUN.