E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGSD Gemi Taşımacılığı yatırımlarını artıracak---

GSD Gemi Taşımacılığı yatırımlarını artıracak

GSD Gemi Taşımacılığı yatırımlarını artıracak
20 Şubat 2018 - 12:05 borsagundem.com

GDS Holding, artan talep ile birlikte yeni gemi yatırımları yapmayı planlıyor

Küresel ekonomideki canlanmaya bağlı olarak gemi taşımacılığı faaliyetlerinin artacağı beklentisi GSD Holding'in yeni yük gemileri satın alma planları yapmasını sağlıyor.

Şirketin CEO'su Akgün Türer'in Bloomberg News'e yaptığı açıklamasına göre, halihazırda faaliyette bulunan 5 kuru yük gemisinin yıllık yükleme kapasitesi tamamen dolmuş durumda ve gemilerin günlük kirası 11 bin dolar seviyesinde bulunuyor. CEO'nun açıklamasında altıncı bir yük gemisinin Japon İmabari şirketinden satın alınmak üzere olunduğu da belirtildi.

Turer, GSD'nin ayrıca tanker piyasasına da girmeyi planladığını belirtti. Tankerler genel olarak petrol, petro kimyasallar gibi ürünleri talşımak için kullanılırken, kuru yük gemileri demir cevheri, kömür, çimento, gübre gibi yakıtları taşıyor. Türer, her iki türde gemiye sahip olmanın operasyonel karlılık açısından denge sağlayacak bir unsur olarak görüldüğünü belirtti.

GSD'nin planı dünya genelinde ekonomik toparlanmanın güç kazanacağı beklentisini temel alıyor. IMF'nin raporunda da geçen yıl yüzde 3.7 seviyesinde olan küresel büyümenin bu yıl yüzde 3.9 seviyesine ulaşacağı öngörülmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,97
En Yüksek: 10,01
En Düşük: 9,67
Değişim 1,22 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,98
İşlem Hacmi 16.309.105
Toplam Adet: 1.659.270
Ağırlıklı Ort.: 9,67
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)