E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaGross en güvenli limanı açıkladı---

Gross en güvenli limanı açıkladı

Gross en güvenli limanı açıkladı
02 Ağustos 2014 - 09:20 borsagundem.com

Piyasaların öngörülmez hale geldiğini kaydeden Bill Gross en güvenli limanı açıkladı

Son dönemde başarı ile yıldızı başarı ile barışıl olamayan Pimco’nun kurucusu Bill Gross önemli yatırım tavsiyesini paylaştı. 

Haftanın son işlem gününde piyasaların yakından takip ettiği tarım dışı istihdam beklentilerin altında kaldı. Konuya dair değerlendirmede bulunan ünlü yatırımcı Gross, piyasalardaki son hareketin sınırlı kaldığını verilerin etkilerinin fazla hissedilmediğini kaydetti.

Son dönemde dünya genelinde yaşanan gelişmelere de değinen Gross, Rusya ve dünyanın geri kalanı arasında  oluşan ticaret savaşına vurgu yaptı. Buna ek olarak Arjantin geriliminin de sürece eklendiğini kaydeden Gross bütün bu gelişmeler ışığında bu dönemde risk almanın akıllıca olmayacağını kaydetti.

Piyasaların giderek garipleştiğinin altını çizen Bill Gross, Alman bundlarında olağan dışı hareketlerin yaşanmaya başladığını getiriler yükselirken fiyatların düştüğünü ve bunun aynı zamanda olduğunu belirtti. Aynı anomalinin hisse senedi piyasalarında da görüldüğünü kaydeden ünlü yatırımcı, piyasaların öngörülmez hale geldiğini kaydetti.

Gross, FED’in uzun süre faizi bu seviyede tutacağını bu nedenle de bu noktada en güvenli limanın ise ABD verim eğrisi olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Börekler02 Ağustos 2014 18:34

    FED faiz artırımı sinyali verdiğinde hala borsada olan bizim küçük yatırımcının ağlamasına gerek yoktur .çünkü onlar kaybetmeyi hak etmişlerdir.

  • ali zurna02 Ağustos 2014 15:39

    adam yolunu bulmuş buradan köşeyi 10 hatta 100 kere dönmüş.zavallı amerikan halkı..onlarada azcık bişyler vermişgibi yapmış..habire gaz verip duruyor..

  • yetim02 Ağustos 2014 12:36

    güvenli liman, sağlam liman, hava -cıva- herşey bir saçmalık oyunu borsaları küçük yatımcıların üzerine yıkıp 2000 yılındakinden daha kötü bir durumda bıarakacaklar ve olan hep yetim kalan vatandaşa olacak, dünya krize sürükleniyor amerika faiz arttırıyor, paralar amerikaya akacak bunun içinde borsaları costurup yüksek fiattan küçük yatırımcının sırtına saracaklar hep aynı oyun