E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altın fiyatı tarihi zirvesinde---

Gram altın fiyatı tarihi zirvesinde

Gram altın fiyatı tarihi zirvesinde
11 Ağustos 2018 - 15:38 borsagundem.com

Son zamanlarda dolar kurundan bulduğu destekle yükseliş eğiliminde hareket eden altının gram fiyatı 265,1 lira ile rekor kırdı. Altının gram fiyatı yatırımcısına yıl başından bu yana yüzde 58,1 getiri sağladı

Son zamanlarda dolar kurundan bulduğu destekle yükseliş eğiliminde hareket eden altının gram fiyatı 265,1 lira ile rekor kırdı.

Altının gram fiyatı bu hafta, altının ons fiyatındaki değer kayıplarına karşın dolar kurundaki yükselişlerden bulduğu destekle alış ağırlıklı bir seyir izledi. Haftaya 198,2 lira seviyesinden başlayan gram altın, bu süreçte yükseliş eğilimini sürdürerek, 10 Ağustos Cuma günü 265,1 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Bu haftayı 251 lira seviyesinden tamamlayan altının gram fiyatı yatırımcısına bu hafta yüzde 26,6, yıl başından bu yana ise yüzde 58,1 getiri sağladı. Aynı dönemde altının ons fiyatı ise yaklaşık yüzde 0,14 değer kaybetti. Değer kaybını üst üste 5 haftaya taşıyan altının ons fiyatı, haftayı 1.2011,8 dolardan tamamladı.

AA Finans Analisti İslam Memiş konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, dolar kurundaki yükselişler devam ederse altının gram fiyatının 290 liraya çıkabileceğini söyledi.

ABD’nin Türkiye’ye başlattığı yaptırım kararlarının sonuçlarının piyasalarda dalgalanmaların devam etmesine neden olduğunu belirten Memiş, "Piyasalarda sert dalgalanmaları üç ay süreceğini tahmin ediyoruz. Bu üç aylık sürede dolar kurunun yönü altının gram fiyatında belirleyici olacağını öngörüyoruz. Dolar kuru yükselişlerini sürdürürse altının gram fiyatı, 290 liraya yükselebilir. Alınan tedbirler ve olumlu açıklamalar beklentileri karşılarsa altının gram fiyatı tekrar 200 lira seviyesinin altına sarkarak 190 lira seviyesine gerileyebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halil12 Ağustos 2018 09:47

    Ülkeyi çıkarları ve rant için mahvettiler

  • Altın 11 Ağustos 2018 22:31

    265 tl satan varmı ? iş bankasında alış ile satış arasındaki fark 10 tl 'yi buldu. Altin yukselsede kucuk yatirimcinin isine yaramiyor. Bankalar ya da kuyumcular kazaniyor. Parami goturup devlet bankasina yatiracam alış ile satış arasındaki fark 10 tl ye yakın olur mu?

  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM11 Ağustos 2018 21:23

    UĞURSUZ CUMA YAŞANDI.VE BU TOPRAKLARDA YAŞAYAN HALKLAR DOLAR ARTIŞI ORANINDA FAKİRLEŞTİ.FARKINDAMISIN.