E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGözde'nin pay alım teklifi başvurusuna SPK onayı---

Gözde'nin pay alım teklifi başvurusuna SPK onayı

Gözde'nin pay alım teklifi başvurusuna SPK onayı
31 Ekim 2014 - 00:23 borsagundem.com

SPK, Gözde Girişim Sermayesi YO'nun gönüllü pay alım teklifine onay verdi

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgi şöyle: ''Makina Takım Endüstrisi A.Ş.’nin (Şirket) sermayesinin %59,96’sına sahip olmakla yönetim kontrolünü elinde bulunduran Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin (Gözde GSYO) Şirket’in 1 TL nominal değerli payı için teklif fiyatı 1,05 TL olmak üzere Gözde GSYO’ya ait payların dışında kalan 40.039.716,69 TL nominal değerli paylar için gönüllü pay alım teklifinde bulunmasına ilişkin başvuru olumlu karşılanmıştır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 23,10
En Yüksek: 23,34
En Düşük: 22,92
Değişim 0,87 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,40
İşlem Hacmi 19.665.788
Toplam Adet: 851.563
Ağırlıklı Ort.: 23,10
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Arif hocam...31 Ekim 2014 09:11

    Son 5 yıl imkb de yüksek fiyatlı içi boş fason (spor) kağıtları halka arzına sahne oldu. Hisse alanlar büyük kayıp yaşadı. 5 yılda halka arz fiyatının üstüne hala çıkılmayan var. Burada piyasa yönetimi kusurlu. İçi boş şeylerin yüksek fiyatla satılmasına ( sahtekarlığa ) alet olunmamalı Burada halka arz kriterleri , zorlaştırıldı.. doğru.. Yeni dümen ise, kottan çıkma ; Zamanında halka arz olmuş, piyasadan örnek 10 yılda 100 milyon tl fon kullanmış , hiç kar temettü vs sağlamamış, değer üretmemiş , defalarca bedelli yapmış, geçmiş yıl zararları sermayesinin 3 katını aşmış. Tam bir felaket. Sonuç kottan çıkmak istiyorum. Başaramadım beceremedim.yürütemiyorum , Dükkanı kapatıyorum… Burada ne yapılmalı ; Piyasalar güven mekanizmasına göre yürür. Bu tür açık başarısızlık öyküsünün faturasını kim ödeyecek? Hiç kimse demeyin bu sistemin çöküşü.. Yatırımcı masumdur. Yönetim ve karar hakkı çok sınırlı. Gelişmiş ülkelerde yöntem nedir? Başarısız idare ve yönetimlerin hakları elinden alınır , olurturulan zararlar tahsil edilir. Böyle olmazsa sistemde güven kaybolur. Banka sisteminde TMSF var ise , hisse sisteminde de Hissedarları koruma fonu sistemi olmalı, Şirketin kottan çıkmak için ; halka arzından , çıkış talep tarihine kadar hisselerlen sağladığı tüm menfaatleri , iade etmesi halinde çıkmasına izin verilmelidir. Değilse haksızlıklar yapanların yanına kalır.