E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGözde Girişim'den yeni satın alma---

Gözde Girişim'den yeni satın alma

Gözde Girişim'den yeni satın alma
30 Nisan 2013 - 14:20 borsagundem.com

Gözde Girişim Sermayesi dolaylı bağlı ortaklığı FA Yönetim Danışmanlık Ak Alev Manyezit’e yüzde 51 oranında iştirak etti

Gözde Girişim Sermayesi dolaylı bağlı ortaklığı FA Yönetim Danışmanlık’ın, magnezyum oksit levha üretimi alanında faaliyet gösteren Ak Alev Manyezit’e yüzde 51 oranında iştirak ettiğini duyurdu.
KAP AÇIKLAMASI:

"Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ("Gözde") ekonomimizin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörüne yatırım yapma kararı almış ve bu amaçla, yenilikçi inşaat malzemeleri üretimi konusuna yoğunlaşmıştır. Ülkemizde gerek demografik yapı ve şehirleşme gelişiminin, gerekse kentsel dönüşüm projelerinin inşaat sektöründe iç pazarı büyütmesi beklenmektedir.
Gözde, bu yüksek potansiyelli pazara, ülkemizin önemli doğal kaynaklarından biri olan manyeziti yüksek katma değerli, yenilikçi bir inşaat malzemesine dönüştürerek ürün sunmayı planlamaktadır. Bu amaçla dolaylı bağlı ortaklıklarımızdan FA Yönetim Danışmanlık A.Ş., Eskişehir'in Alpu ilçesine bağlı Bozan beldesinde 128,000 m2 arazi üzerine kurulu yaklaşık 2,500 m2 kapalı alanlı bir magnezyum oksit (MgO) levha üretim tesisi sahibi olan Ak Alev Manyezit Levha Üretim San. ve Tic. A.Ş.'ye (Ak Alev) %51 oranında iştirak etmiştir. Ak Alev'in; arazisi, fabrika binası ve müştemilatı ve üretim hatları vd. ekipmanları için 2,000,000.-TL ödediği ve tesisin eski sahibini de %25 ortak olarak aldığı yatırımın; gerek yönetim, gerek teknik, gerekse sermaye desteğine ihtiyaç duyan bir tesisin ülkemiz ekonomisine kazandırılmış olması itibarıyla, girişim sermayesi yatırımlarına da güzel bir örnek teşkil ettiği düşünülmektedir.
MgO levhalar; genel olarak yapı levhalarının sağladığı (i) birim m2 başına düşen kullanım alanını artırmak, (ii) inşaat süresini kısaltmak, (iii) maliyetleri azaltmak, (iv) bina yükünü azaltarak depreme dayanımı artırmak gibi yararların yanı sıra (v) nefes alabilme, (vi) yanmazlık, (vii) ısı ve ses yalıtımı, (viii) su ve neme dayanıklılık, (ix) bakteri, küf ve mantar oluşumuna izin vermeme, (x) yangında zehirli gaz çıkarmama ve (xi) tamamen ekolojik olma, yani insan sağlığına ve çevreye zararlı madde içermeme ve geri dönüştürülebilir olma gibi ilave üstünlükler de sunmaktadır.
Bu özellikleriyle inşaat sektöründe gerek dış cephe kaplamada, gerekse iç bölmelerde yükseltilmiş taban, alçaltılmış tavan, çatı kaplamaları, oda bölmeleri uygulamalarında kullanılabilmektedir. MgO levhalar yalnızca yapı elemanı olarak değil, mobilya sektöründe de mutfak ve banyo dolapları, masa ve diğer mobilya ürünlerinde de kullanılabilir. Tesiste çeşitli kalınlıklarda levha üretimi planlanmaktadır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 23,02
En Yüksek: 23,34
En Düşük: 22,92
Değişim 0,52 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,40
İşlem Hacmi 39.958.909
Toplam Adet: 1.729.488
Ağırlıklı Ort.: 23,10
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)