Ana SayfaPiyasaGözde Girişim ve Vestel Beyaz Eşya sorusu---

Gözde Girişim ve Vestel Beyaz Eşya sorusu

1 / 2
Gözde Girişim ve Vestel Beyaz Eşya sorusu
27 Ağustos 2015 - 07:58 www.borsagundem.com

ZARAR EDENDEN UZAK DURUN

SORU-
Son günlerde Gözde Girişim’de hacim artışı ve değerleme var. Bunun sebebi nedir? Hisseden bir beklenti mi var? Daha da artar mı?

Hüseyin İncir

CEVAP
-Gözde Girişim bu güne kadar en yüksek seviyesini geçtiğimiz yıl haziran ayında gördü. Hisse, 13 Haziran 2015 günü zirve seviyesi 3,42 TL’yi test ettikten sonra kademeli bir şekilde geriledi. Şimdilerde de düşüş devam ediyor. 26 Ağustos 2015 günü 2,36 TL’den kapanışını gerçekleştirdi. Halka arzdan bu yana yükselen kanal içinde hareket eden hissenin mevcut haliyle aşağı yönlü eğiliminin devam edeceği yönündeki beklenti daha da ağırlık kazanmış bulunuyor. Kuşkusuz bunda açıklanan zarar etkisi de bulunuyor. Zira firma kamuyla paylaştığı 2015 yılı altı aylık bilançosuna göre 81,6 milyon TL zarar etti. Aynı ivmenin devam etmesi halinde yıl sonunda da zararın artarak sürmesi şaşırtıcı olmayacak.

Hissenin yıllar itibariyle yatırımcısına sağladığı gelirle ilgili performans takip edildiğinde ise pek de iç açıcı olmadığı görülecektir. Hissedeki değer artışı azalarak devam ediyor ve son olarak geçen sene yıllık yüzde 13,24 oranında getiri sağladı. Ancak 2015 yılında ise hissenin fiyatı düşüş eğilimine girerken yatırımcısına zarar ettirmekte. Yılbaşından bu yana yaşanan düşüş yüzde 18 seviyesinde bulunuyor. Firmanın zararının devam etmesi halinde  düşüşün sürmesi de şaşırtıcı olmayacaktır.

Kârlı firmaların takip edilmesi yatırımcıların getiri potansiyelini yükseltmesi açısından daha tercih edilir bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)