E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGörev süresi biten Dr. Vahdettin Ertaş SPK’ya veda etti---

Görev süresi biten Dr. Vahdettin Ertaş SPK’ya veda etti

Görev süresi biten Dr. Vahdettin Ertaş SPK’ya veda etti
02 Ocak 2018 - 16:34 borsagundem.com

5 yılda sektörde büyük başarılara imza atan SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, ayrılığını çalışanlarına gönderdiği veda mesajıyla duyurdu

BORSAGUNDEM.COM

Büyük Türkiye’nin, 2023 vizyonunun en büyük silahı sermaye piyasalarının otoritesi Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, görev süresinin bitmesiyle Kuruma veda etti.
SPK’nın resmi internet sitesinde, "Kurulumuzda Görev Yapmış SPK Başkanları" Bölümü’nde, Dr. Ertaş'ın göreve başlama tarihi "01.01.2013" olarak, ayrılış tarihi de "31.12.2017" olarak belirtilerek, "Görev süresinin dolması nedeniyle ayrılmıştır" denildi.

SERMAYE PİYASALARINA İMZASINI ATTI

Görevde bulunduğu 5 yıl içinde sermaye piyasalarını yeniden dizayn eden, sermaye piyasalarının gelmiş geçmiş en başarılı isimlerinden olan Dr. Vahdettin Ertaş sektörde büyük başarılara imza attı. Büyük kayıpların yaşandığı, yatırımcı dramlarına sahne olan Forex’e getirdiği kurallarla piyasayı düzenleyen ve gündem yaratan Dr. Vahdettin Ertaş, borsada manipülatörlere göz açtırmadı, kapalı göz uygulamasını kaldırarak tasarruf sahiplerinin borsaya olan ilgisini artırdı. Ertaş, finansal okuryazarlık adına da önemli girişimlerde bulundu. Sermaye piyasalarının tüm aktörlerini tek çatı altında toplayarak “Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği”nin kurulmasına öncülük etti. 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun yürürlüğe girmesi ve mevzuat ve yönetmeliklerin hazırlanmasında gecesini gündüzüne katarak çalışan Ertaş, kısa sürede sektörü uluslararası standartlara taşıdı.

DR. VAHDETTİN ERTAŞ HAKKINDA

Tokat Artova'da 1964 yılında dünyaya gelen Ertaş, ilk, orta ve lise eğitimini Tokat ili Yeşilyurt İlçesi'nde yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu.
Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümünde Yüksek Lisans programını da 1991 yılında tamamlayan Ertaş , 1996 yılında İngiltere Lancaster Üniversitesi'nde MBA derecesi ile yüksek lisans derecesi aldı.Ertaş, 2012 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalında Doktora derecesi aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :