E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGong bu kez “Kızılay” için çaldı---

Gong bu kez “Kızılay” için çaldı

Gong bu kez “Kızılay” için çaldı
14 Aralık 2016 - 14:03 borsagundem.com

Kızılay ile Borsa İstanbul arasında kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Borsa İstanbul Grubu ile Türk Kızılayı iş birliğiyle,  14-15 Aralık tarihlerinde  Borsa İstanbul yerleşkesinde, 15 Temmuz şehitlerimiz  Polis memuru Mehmet Şevket Uzun ile Fatih Satır ve tüm şehitlerimiz anısına ‘Kan Bağışı Kampanyası’ gerçekleştirildi.

Kan bağışı kampanyasının açılışı şehitler için saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından,  Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı  Himmet Karadağ ve Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Naci Yorulmaz’ın birlikte çaldıkları gongla yapıldı.

Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı  Himmet Karadağ yaptığı açılış konuşmasında Türk Kızılayı’nı yaptığı insani yardım faaliyetleri ve kan bağışı kampanyaları nedeniyle tebrik ederek, Kızılay’ın gönüllü destekçileri olduklarını belirtti. Karadağ, ”Türk Kızılayı’nın yıllardır başarıyla yürüttüğü bu kampanyaya katkı sağlamaktan kıvanç duyuyoruz.” dedi.

Küresel finansal krizden sonra küresel terörün Türkiye'yi ve ülke ekonomisini etkilediğini belirten Karadağ,  Borsa İstanbul Grup olarak tüm terör örgütleriyle mücadele eden devletin, güvenlik güçlerinin ve milletin yanında olduklarını aktardı.

Türkiye sermaye piyasa ürünlerinin tasarım, arz, işlem, takas, kayıt ve diğer tüm aşamalarında sektöre öncülük etmek istediklerinin altını çizen Karadağ, güçlü piyasaları ve stratejik ortakları sayesinde gelecekte çok başarılı bir halka arz süreci gerçekleştireceklerine inandıklarını kaydetti.

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Naci Yorulmaz da, kan bağışı organizasyonuna desteklerinden dolayı tüm  Borsa İstanbul çalışanlarına ve bu olanağı sağladığı için Karadağ’a teşekkürlerini iletti.

Sağlık Bakanlığının öncülüğü ve destekleriyle 2005 yılından bugüne kadar en iyisini gerçekleştirmek için gayret sarf ettikleri Güvenli Kan Temini Programı dahilinde modern kan bankacılığına ilişkin tüm uygulamaların araştırıldığını ve hayata geçirildiğini dile getiren Yorulmaz, şunları kaydetti:

"Bu yıl itibarıyla ülke genelinde bulunan 17 bölge kan merkezi ve 65 kan bağış noktasında 2 milyon 150 bin ünite kan toplandı. Ülke ihtiyacının yüzde 80'ini karşılıyoruz. Yakın gelecekte tüm ihtiyacı karşılayacak seviyeye çıkacağımızı ümit ediyoruz. Bir zamanlar hastalar kan ararken bugün geldiğimiz noktada 1143 hastanenin tüm kan ihtiyacı Türk Kızılayı tarafından siz saygıdeğer bağışçılarımızın bağışlarıyla karşılanıyor."

Karşılıklı hediye takdimlerinin ardından Karadağ, Yorulmaz ve Borsa İstanbul Genel Müdürü Osman Saraç kan bağışı yapılan alana geçerek kayıtlarını yaptırdı. Daha sonra Karadağ ve Saraç kan bağışında bulundu.

İki gün sürecek kampanyada, bağışlanacak her ünite kan, üç kişiye can ve onlarca insana mutluluk verecek.

Törene, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Can ve Ercan Tan, Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ile  Borsa İstanbul, ve grup şirketleri Takasbank ve Merkezi Kayıt Kuruluşu(MKK) yöneticileri ile çalışanları katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)