E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman'a göre enflasyon tırmanışa geçecek---

Goldman'a göre enflasyon tırmanışa geçecek

Goldman'a göre enflasyon tırmanışa geçecek
06 Eylül 2017 - 10:48 borsagundem.com

Goldman Ekim'de yüzde 11.5 ile enflasyonda zirve bekliyor

Goldman Sachs, Salı günü açıklanan Türkiye enflasyon verisinin ardından fiyat artışlarına yönelik değerlendirmede bulundu.

Manşet ve çekirdek enflasyonun piyasanın ve bankanın beklentilerinin üzerinde olduğu ifade edilen araştırma raporunda, TL'nin ilk çeyrekten bu yana yükselişi dikkat alındığında söz konusu artışın yurt içi fiyat baskısını yansıttığı belirtildi.

Fiyat artışlarına ilişkin yapılan değerlendirmede asıl sürprizin çekirdek enflasyonda görüşen beklentinin üzerindeki artış olduğu ifade edilirken, daha da önemlisinin çekirdek enflasyon rakamlarındaki artışın geniş tabanlı olduğuna dikkat çekildi.

Değerlendirmede, “Hala enflasyonun Ekim ayında zirve yapmasını bekliyoruz ama arka arkaya iki sürprizden sonra zirvenin yıllık bazda yüzde 11 yerine yüzde 11.5 civarında olmasını bekliyoruz” ifadesi yer aldı ve enflasyon rakamlarındaki yükselişin yüzde 9.5'lik yıl sonu tahmini için yukarı yönlü risk oluşturduğunun altı çizildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)