E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman Sachs'tan emtialar için şok tavsiye---

Goldman Sachs'tan emtialar için şok tavsiye

Goldman Sachs'tan emtialar için şok tavsiye
05 Temmuz 2018 - 09:08 borsagundem.com

Goldman Sachs, emtialar için tavsiyesini 'ağırlığını artır' olarak devam ettirdi

Goldman Sachs, emtialar için tavsiyelerini 12 ayda yüzde 10 getiri beklentisi ile 'ağırlığını artır' olarak devam ettirdiklerini ve cari zayıflığı alım için bir fırsat olarak gördüklerini bildirdi.

Yapılan değerlendirmede, gelişmekte olan piyasalarda talebe ilişkin endişelerin son dönemdeki petrol ve emtia fiyatlarında zayıflığı yönlendirdiğini vurgulayan Goldman Sachs, İran'a yaptırım haberlerinin ve ek arz aksamalarının hali hazırda hetrolde ivmeyi tersine çevirdiğine de dikkat çekti.

"Metallerde son dönemdeki zayıflığın birinci etkeninin Çin'in yurt içi piyasasında kredi temin edilebilirliği konusundaki endişeler olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullanan Goldman Sachs, yüksek faiz, artan emtia fiyatları ve güçlü ABD Doları'nın bir arada sürdürülebilir olmadıklarını vurguladı.

Goldman Sachs, ABD Doları'nın gelinen seviyeden zayıflamasın muhtemel olduğunu belirtirken, petrol piyasasında arz açığının bazı OPEC üyelerinden gelecek yüksek üretimen rağmen 2018'in ikinci yarısında da devam edeceğini tahmin etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)