E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs’dan ABD’ye ‘zarar’ uyarısı ---

Goldman Sachs’dan ABD’ye ‘zarar’ uyarısı

Goldman Sachs’dan ABD’ye ‘zarar’ uyarısı
14 Ağustos 2018 - 13:55 borsagundem.com

Dünyaca ünlü yatırım Bankası, Trump yönetiminin tavır aldığı BRİC ülkelerinde iş yapan Amerikalı dev finans kuruluşlarının büyük zararlarla karşılaşabileceğini açıkladı

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, Washington’u yükselen piyasa riskleri konusunda uyardı. Çin ve Rusya ile yaşanan krize yönelik uyarıda başta Citigroup ve Morgan Stanley olmak üzere diğer finans şirketlerinin BRİC ülkeleriyle olan ilişkilerde büyük kayıplarla karşılaşabileceği belirtildi. Zaten Çin'in yükselen ticaret ve tarife sorunlarının da etkisiyle ABD şirketlerindeki satışların zayıf bir mali çeyrek kaydettiği ifade edildi.

Goldman Sachs’a göre risk oranı da yüzde 70’lere çıktı. Citigroup’un Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'deki pazar payı yüzde 35’ken, bu oran Goldman Sachs’ta yüzde 12.

Türk Lirası’ndaki düşüşe de değinilen Goldman Sachs açıklamasında para akışlarına ve bunun sonucu satışların kötü yönde etkileneceği yorumuna da yer verildi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTIN ÇIMBIZCI14 Ağustos 2018 18:30

    müslümanlar gerçek müslüman olsa tüm abd ürünleri boykut etseler abd diye bir devlet kalmaz.

  • alper yılmaz atilla14 Ağustos 2018 17:17

    Bunu da Dear MR. Trump 's söyleyin.

  • Cem14 Ağustos 2018 16:17

    Türkiye bölgenin dengeleyici en iyi ülkesinden biri. Bu ülkenin dengesinin ve istikrarının bozulması ne Avrupa birliği nin işine gelir ne de Orta Asya ülkeleri nin ne de Müslüman ülkelerinin işine gelir. Ticaret bozulur, yeni dünya düzeni baş gösterebilir, yeni savaşlar ortaya çıkabilir. Türkiye nin başina gelenler yarın diğer ülkeler in de başına gelebilir. O yüzden Türkiye gibi çok stratejik bir ülkenin dengesinin bozulması nin sonuçları da çok ağır olur bölge ülkeleri ne. NATO bile çok fazla güç kaybedecek tir. Kudüs olayları da herkes hatırlar. Amerikanin Yaptigi şeyler dünya dengesini bozacak türden. Herkes buna göre çok dikkatli hareket etmeli. Kimse sadece kendi ülkesini dusunmemeli. Komşusunu da düşünmeli