E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs yeni hizmetiyle gelenekleri yıkıyor---

Goldman Sachs yeni hizmetiyle gelenekleri yıkıyor

Goldman Sachs yeni hizmetiyle gelenekleri yıkıyor
24 Kasım 2014 - 10:18 borsagundem.com

Goldman Sachs, yatırımcıların sorularını büyük mitarda veriye dayanarak cevaplayan bir program hazırladığını duyurdu

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs, insanlarca önceden programlanmış ve araştırma verilerine göre milyonlarca finansal soruyu cevaplayacak Kensho isimli bir analitik platforma 15 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Financial Times’ın haberine göre Kensho, kullanıcıların sorularını cevaplayan tipte bir uygulama olacak. Kullanıcılar yeni yazılıma ‘Deprem olursa inşaat sektörü hisseleri ne kadar yükselir’ gibi sorular sorabilecek.

Araştırmacılara göre araştırma sonuçlarının yüzde 80’i yapılandırılmamış olmaları sebebiyle hızlıca analiz edilemiyor ve karar alım sürecine faydalı olmuyor. Uzmanlar bu program vasıtasıyla yatırımcıların yorumlayamayacakları kadar çok miktarda datayı kısa bir süre içinde yorumlayabileceklerini belirtiliyorlar.

Goldman Sachs’ın Kensho’dan sorumlu yöneticisi Daniel Nadler, geleneksel analizlerin piyasayı hareket ettiren verilerin sadece yüzde 20’sini kullandığını belirtti. Bilanço, fiyat kazanç oranı, piyasa değerinin defter değerine oranı gibi verilerin artık analiz yapmak için yeterli olmadığına değinen Nadler, geleneksel uygulamaların analistlerin tek gözünü kapadığını vurguladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali zurna24 Kasım 2014 11:06

    evet bu ii eler böledir..işlerine geldiği gibi yorum yapar.ky cının ..canına okur...

  • flamenco724 Kasım 2014 10:40

    2 yıl önce PETKİM 2,10 ken 1,50 hedef fiyat verip (1,5 milyar TL) sat diyen...Şİmdi ise saaadece PETKİM'in limanının %30 una 250 milyon dolar (yaani LİMANIN tamamına 1,5 milyar TL den fazla) para verip almak isteyen GOLDMAN mı?..Bennnn o hizzzmeti almiiiiiimmmm bi zaaaamet:):)