E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs yanıldı---

Goldman Sachs yanıldı

Goldman Sachs yanıldı
10 Şubat 2016 - 10:48 borsagundem.com

2016'da henüz 6 hafta geride kalmışken, New York merkezli Goldman Sachs, bu yıl için önerdiği 6 ana işlemden 5'ini iptal ettiğini duyurdu

Euro ve yen sepetine karşı dolar, Alman tahvil getirilerine karşı İtalyan tahvil getirilerinin tercih edilmesi, ABD enflasyon beklentileri... Goldman Sachs, bütün bu tahminlerinde ve hatta daha fazlasında yanıldı.

Goldman'ın tahminlerindaki şaşma küresel piyasaları etkisi altına alan volatilite ve para birimleri, hisse senetleri ve tahvillerdeki fiyat dalgalanmalarını işaret ediyor. Çin'deki ekonomik yavaşlamayla küresel ekonomiye ilişkin endişeler artarken, bankaların ve diğer şirketlerin kredi değerliliğine ilişkin rahatsızlıklar artmaya başlayınca, yen ve euro gibi güvenli varlıklara olan talep yükseldi.

Goldman Sachs'ta Baş Kredi Stratejisti Charles Himmelberg, Salı günü yayınlanan raporda, "Piyasalar bu haftaya riskli varlıklardan kaçarak başladı. Görünüşe göre, bunun sebebi küresel büyümede son dönemde yaşanan yavaşlamanın resesyona dönüşebileceği korkusu. Finansal kredi spreadleri özellikle de Avrupa'da yükseliyor. Bu durum da muhtemelen sistemik risk endişelerini tekrar etkin hale getiriyor." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)