E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs: Piyasalar İtalya üzerindeki baskısını artırabilir---

Goldman Sachs: Piyasalar İtalya üzerindeki baskısını artırabilir

Goldman Sachs: Piyasalar İtalya üzerindeki baskısını artırabilir
23 Ekim 2018 - 08:54 borsagundem.com

Goldman Sachs'a göre İtalya tahvillerinin Moody's sonrasında yatırım yapılabilir seviyedeki notunun korunmasından destek bulmasına rağmen piyasaların İtalya üzerindeki baskısı artabilir

Goldman Sachs Group Inc.'e göre İtalya tahvilleri, Moody's'in not indirimi sonrasında yatırım yapılabilir seviyedeki kredi notunun korunmasından destek bulmuş olabilir; buna karşın piyasalar, hükümetin politika değişikliği için İtalya üzerindeki baskısını artırmak durumunda kalabilir.

ABD'li yatırım bankasının Euro Bölgesi'nin en büyük üçüncü ekonomisinde görünümü kötümser: Banka, özellikle de kamu borcunu on yılda 10 yüzde puanı artırabilecek olan emeklilik yaşının tekrar düşürülmesine ilişkin reformdan endişe duyuyor.

İtalya tahvilleri, kredi derelendirme kuruluşu Moody's Investors Service'in geçen hafta ülkenin kredi notunu Baa2'den Baa3'e düşürmesi sonrasındaki kazancının bir kısmını geri verdi.

Goldman Sachs stratejisti Silvia Ardagna, kaleme aldığı notta “Bizim İtalya'ya yönelik kendi makro ve mali projeksiyonlarımız, İtalya hükümeti ya da Moody's'e göre daha kötümser.” ifadesi yer aldı. Piyasanın iyileşmeden önce daha kötü olabileceğine dikkat çeken Ardagna, bunun mali politikanın yönünü ve politikaya ilişkin söylemi değiştirmek için gerekli olabileceğini ifade etti.

İtalya'da gösterge tahvilin faizi Mart ayındaki seçimden bu yana yaklaşık iki katına çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)