E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs o tahvillere yöneldi---

Goldman Sachs o tahvillere yöneldi

Goldman Sachs o tahvillere yöneldi
18 Ağustos 2017 - 09:29 borsagundem.com

Goldman Sachs Asset Management, gelişen piyasalarda en yüksek faizli ülkeleri seçme tuzağından kaçınmaya çalışıyor

Goldman Sachs, gelişen piyasada elde ettiği gelirleri desteklemek için daha yüksek faizli çöp tahvilleri hedef alıyor. Goldman Sachs Asset Management gelişen piyasa tahvil ekibinde Londra merkezli portföy yöneticisi Angus Bell'e göre, yatırım yapılabilir seviyenin hemen altında bulunan BB kategorisindeki önemli para cinsinden tahviller, en çok tercih edilenler olmakla birlikte bu tahvillerin daha iyi bir performans sergilemeye devam etmesi gerekiyor.

JPMorgan'ın verisine göre, en kaliteli yüksek faizli tahvillerin yılın bu zamanına kadar yüzde 8.5 getiri sağlamış olmasının karşısında kredi notu "C" olan tahviller yatırımcıları yüzde 3.7 zarar ettirdi.

Bell, "En yüksek faizli ülkeleri seçme tuzağından kaçınmaya çalışıyoruz" dedi ve "Gelişen piyasa getirileri, 2017'nin ilk yarısında "sağlam" idi ve yılın geri kalan kısmında da "göreceli sağlam getiriler" elde edilebilir. Goldman Sachs Asset Management, dolar cinsinden tahvillerdense yerel cinsten tahvilleri tercih etmeyi sürdürüyor" diye konuştu.

Gelişen piyasalarda dolar cinsinden tahviller, küresel risk iştahının artmasıyla bu yıl gelişmiş piyasa ortalamasını geride bıraktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)