E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman: Gelişen ülke paraları yükselecek---

Goldman: Gelişen ülke paraları yükselecek

Goldman: Gelişen ülke paraları yükselecek
19 Aralık 2018 - 09:44 borsagundem.com

Goldman Sachs Varlık Yönetimi EMEA CEO'su 2019'da gelişen ülke para birimlerinde sıçrama olacağı tahmininde bulundu

Goldman Sachs, gelecek aylarda gelişen piyasalarda ekonomik koşulların iyileşeceğini belirtiyor.

Gelişen ülke para birimleri 2018 yılı boyunca dolardaki güçlenmeyle baskı altında kaldı. Bu sene dolar 6 büyük para biriminden oluşan sepet karşısında yaklaşık %5 yüksek seyrediyor.

Goldman Sachs Varlık Yönetimi EMEA CEO'su Andrew Wilson doların yıl başından bu yana iyi performans gösterdiğini ve muhtemelen 'en iyi'nin görüldüğünü söyledi. Uzman "Bence özellikle 2018'de düşük performans kaydeden gelişen ülke para birimlerinin gelecek yıl sıçrama yaptığını göreceğiz" ifadesini kullandı.

Kurum, geçen haftaki bir raporunda da küresel büyümedeki yeniden dengelenmeyle gelişen ülke varlıklarının gelişmiş ülke varlıklarına kıyasla daha iyi performans göstereceğini belirtmişti.

Goldman Sachs analistleri gelecek sene yatırım görünümüne ilişkin en büyük riskin Çin'in ekonomik performansı olacağını da belirterek "Çin için 2019 büyüme tahnimiz %6.2, bu da 1990'lardan beri en düşük büyüme olacak" açıklamasını yapmıştı. (CNBC)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)