E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGoldman enflasyonda yükseliş bekliyor---

Goldman enflasyonda yükseliş bekliyor

Goldman enflasyonda yükseliş bekliyor
03 Şubat 2017 - 13:03 borsagundem.com

Goldman Sachs, "Yüzde 10,5 seviyesinde fonlama maliyeti TL'de istikrar için yeterli olur"

Ocak ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Goldman Sachs, çekirdek enflasyonda hafif bir artış yaşanırken, manşet enflasyonun sürpriz bir yükseliş gösterdiğine işaret etti.

Enflasyonun önümüzdeki dönemde de yüksek kalmasını beklediğini ifade eden Goldman Sachs, Ocak ayında yüzde 0,2 artışla yüzde 7,7 olan çekirdek enflasyonun 2017- 2. çeyrekte yüzde 9'un üzerine
çıkmasını ve ekonomik aktivitenin daha ılımlı olacağı beklentilerine rağmen 2017 4. çeyreğe kadar yüksek kalacağını tahmin ettiklerini vurguladı.

Goldman Sachs yayınladığı değerlendirme notunda, "TCMB son PPK toplantısında faiz koridorunun üst bandını yükseltti ve ortalama borçlanma maliyetini yüzde 8,3'ten 10,3'e yükselten likidite sınırlamalarını artırdı. TCMB'nin Türk Lirası'nın cari seviyelerde istikrar kazanmasını sağlamak için faiz koridorunu tam olarak kullanmasını bekliyoruz ve gelecek 12 aylık dönemde USD/TRY'yi 3,8 olarak görüyoruz.

Yüzde 10,5'e yakın cari ortalama fonlama maliyetinin TL'de şu an için istikrarı sağlamada yeterli olacağını düşünmekle beraber, yılın geri kalanında görünüm global finansal şartlar kadar yurt içi
siyasi gelişmelere oldukça bağımlı olmaya devam edecek" ifadelerine yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)