E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman: Çin MB gevşek para politikası izleyecek---

Goldman: Çin MB gevşek para politikası izleyecek

Goldman: Çin MB gevşek para politikası izleyecek
18 Haziran 2018 - 12:04 borsagundem.com

Goldman Sachs, Çin'in para politikasını hafif şekilde gevşetmesini bekliyor

Goldman Sachs, Pekin ile Washington arasında gümrük tarifeleri konusunda kısa kısa bir duruşun sergilendiği ortamda Çin Merkez Bankası'nın hafif şekilde daha gevşek bir para politikası izleyeceğini öngördü.

Analistler, ABD'nin Çin'den 50 milyar dolar tutarında ithalata yüzde 25 ek gümrük tarifesi uygulaması ve Çin'in buna karşı soya fasulyesinden otomotive kadar değişik alanlarda misillemede bulunmasının
Çin'in ekonomik büyümesine 10-20 baz puan negatif etki yapacağını tahmin ediyorlar. TÜFE'ye etkinin de 10-20 baz puan olacağını öngören Goldman Sachb, Çin ekonomisini bu yıl yüzde 6,6 büyüyeceğini tahmin ederken enflasyonun yüzde 1,8 olmasını beklediğini ifade etti.

Goldman Sacns, yıl sonu için 7 gün vadeli repo faizi tahminini yüzde 3'den 2,75'e indirirken, Çin MB'nin yılın geri kalanında zorunlu karşılık oranını çeyrek dönem başına 50 baz puan aşağı çekeceği tahmininde de bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)