E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGöçmen’den EnerjiSA için halka arz cevabı---

Göçmen’den EnerjiSA için halka arz cevabı

Göçmen’den EnerjiSA için halka arz cevabı
24 Şubat 2017 - 13:57 borsagundem.com

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Mehmet Göçmen, “Enerji piyasasında çekici olabilecek büyükçe bir halka arz olur. Umarım ilkini de biz yaparız” dedi

SERAP SÜRMELİ-BORSAGUNDEM.COM

Sabancı Holding'in 2016 yılının finansal sonuçlarının paylaşıldığı basın toplantısı bugün Sabancı Center'da yapıldı. Toplantıya Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, 30 Mart'ta Zafer Kurtul’dan bayrağı devralacak olan Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı  Mehmet Göçmen ve holding yöneticileri katıldı. 

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtul, “Enerjisa halka açılacak mı?” sorusunun cevabını Mehmet Göçmen’in yanıtlamasını rica etti. Mehmet Göçmen konuyla ilgili şunları söyledi: “Sektöre yatırımcı portföyünü artırmamız ve biraz daha şeffaflık getirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla bu sektörün bir kısmı regüle dağıtım işi, bir kısmı perakende işi ve bir kısmı da sanayi gibi adlandırılan işler. Bunlar da halka arz için önemli sektörlerin başında geliyor. Maalesef Türkiye’nin burada derinliği yok. Yani Türkiye’yi iyi anlatan bu sektörde yatırımımızı anlatan iyi bir hikayemiz yok. Bizim tek hedefimiz şirketimizi hızla bu halka arz noktasına getirebilmek. Biliyorsunuz bir sürü adım attık ve o söylediğim noktadan çok uzak değiliz. Ama kesin bir tarih verebilecek noktada da değilim. Ama hem şirketin içinde bulunduğu düzelmiş ve örnek olabilecek mali durum, hem yönetim anlayışı, hem ortaklık yapısı bunların hepsine beraber bakıldığı zaman bu piyasalar için çekici olabilecek büyükçe bir halka arz bu sektörde olur. Umarım ilkini de biz yaparız“ dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ördek Sa25 Şubat 2017 10:49

    Yünsa da 32 milyon zararı nasıl açıklıyorsunuz efem............Arkasında sabancı olmasa ne kadar zarar gelirdi.Sirketin kökü kaç lira 32 milyon zarar nasıl izah edilebilir......................Bosch ne demiş ''İnsanların güvenini kaybetmektense,para kaybetmeyi tercih ederim'' demiş. Bizimkilerde bu lafı üzerine alınanı gren varsa duyursun.

  • Mustafa24 Şubat 2017 16:39

    Oturduğum evin elektriğini, sözleşme olmasına rağmen üzerime alamıyorum. Yeterli elektrik kullanma tavanına ulaşmadınız deniyor, ki bunlar sürekli enerji tasarrufu edebiyatı da yapıyorlar. 10 yıl önce terkeden kiracı adına geliyor fatura... Şirkette sorununuzu çözecek muhatap ta bulamıyorsunuz, maalesef... ANKARA

  • baba24 Şubat 2017 15:25

    sabancılar sizden illallah bırakın bu küçük yatırımcının yakasını halka rz ettikleriniz çok nane yediii