E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGlobal Yatırım Holding'den 298 milyon TL'lik satış #GLYHO---

Global Yatırım Holding'den 298 milyon TL'lik satış #GLYHO

Global Yatırım Holding'den 298 milyon TL'lik satış #GLYHO
14 Mart 2018 - 19:07 borsagundem.com

Global Yatırım Holding, başta Ardus Gayrimenkul Yatırımları hisseleri olmak üzere Ardus Grubu'nun gayrimenkul yatırımlarının satışına ilişkin sözleşme imzalandığını duyurdu

Global Yatırım Holding, Cem Okullu ve Cengiz Okullu ile başta yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Ardus Gayrimenkul Yatırımları hisseleri olmak üzere Ardus Grubu'na ait gayrimenkul yatırımlarının satışına ilişkin sözleşme imzaladı. Şirketin konu ile ilgili KAP açıklamasında, satışın toplam değerinin 298 milyon lira olduğu kaydedildi.

Global Yatırım Holding'den KAP'a yapılan açıklamada şu detaylara yer verildi:

Şirketimiz ile Cem Okullu ve Cengiz Okullu ("Alıcılar") arasında Şirketimizin başta %100 bağlı ortaklığı olan Ardus Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.'nin hisseleri olmak üzere ("Ardus") Grubumuzun gayrimenkul yatırımlarının aşağıda ayrıca belirtilmiş olan Devre Konu Edilmeyen Taşınmazlar hariç tamamının alım ve satımına ilişkin sözleşme ("Sözleşme") imzalanmıştır.

Konuya ilişkin olarak;

  1. 1. Sözleşme Rekabet Kurumu izni ve Sözleşme'de yer alan sair "Ön Şartlar"a bağlıdır.


2. Sözleşme'ye konu şirketlere ait toplam Enterprise Value (EV-Şirket Değeri-) 298.038.000,-Türk Lirası olarak belirlenmiş olup İlk Satın Alma Bedeli toplam 79.000.000,-Türk Lirası ve 23.000.000,-ABD Doları olarak kararlaştırılmıştır. İşbu bedel, Kapanış Günü'nde Şirket'in net borç durumu ve döviz kuruna göre fiyat ayarlamasına tabi tutularak ayrıca kesinleştirilecektir. Söz konusu tutarın 10.300.000,-ABD Doları ve (artı) kapanış düzeltmeleri tutarındaki kısmı, hisse devrinin tamamlandığı gün peşin olarak ödenecektir. Bakiye tutar ise Kapanış Günü döviz kuru üzerinden ABD Dolarına dönüştürülmek suretiyle vadeli olarak tahsil edilecek olup işbu bakiye tutar için teminat alınacaktır. Söz konusu işlem ile 44.300.000 ABD Doları tutarında bir nakdin Şirketimize girecek olmasının yanında, Grubumuzun 38.100.000 ABD Doları tutarında da borcunun azalması sağlanacaktır. Ardus'un ve Ardus Grup Şirketleri'nin banka kredi borcu ve finansal kiralama borçları da Alıcılar'a devredilecek olup bu krediler için Şirketimiz tarafından verilmiş olan tüm kefaletler Kapanış Günü kaldırılacaktır. 

3. Ardus'un hisselerinin devri ile birlikte Ardus'un sahibi olduğu tüm gayrimenkuller ve Ardus Grup Şirketleri'nin şirket hisseleri aşağıdaki sayılanlar hariç olmak üzere Alıcılar'a devredilmiş olacaktır.

Devre Konu Edilmeyen Taşınmazlar:

(i) İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Rıhtım Caddesi, N 51 Karaköy,  121 pafta, 77 ada, 61 parselde yer alan, Satıcı tarafından genel müdürlük merkezi olarak kullanılan, 943 m2 yüz ölçümlü "dükkanları olan kargir (Hüdavendigar hanı)" niteliğindeki gayrimenkulü; ve

(ii) Bilecik ili, Bozüyük ilçesi, Poyra köyü, Arapdamı mevkii İ24A14D pafta, 277 parselde yer alan 29.500 m2 yüzölçümlü tarla niteliğindeki gayrimenkulü olarak belirlenmiş olup

söz konusu taşınmazlar devre konu edilmeyen taşınmazlar ve malvarlıkları olarak satış kapsamının dışında tutulmuştur. Devre konu edilmeyen taşınmazlar ve malvarlıklarına ilişkin olarak, işbu devre konu edilmeyen taşınmazlar ve malvarlıkları, hukuksal ve vergisel olarak yapılacak inceleme akabinde Şirketimizce belirlenecek en uygun yöntem ile Şirketimiz bünyesinde doğrudan veya dolaylı olarak tutulmaya devam edilecektir.

  1. Ön Şartlar'ın tamamlanmasını takiben Şirketimiz ile Alıcılar arasındaki hisse devir işleminin 30 Nisan 2018 tarihe kadar tamamlanması planlanmaktadır.


Gelişmeler hakkında ilerleyen günlerde kamuoyuna bilgi verilmeye devam edilecektir.

Global Yatırım Holding, hisse geri alım programı açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 14,36
En Yüksek: 14,46
En Düşük: 13,80
Değişim 5,82 %
FK: 6,48
PD / DD: 2,03
İşlem Hacmi 332.405.148
Toplam Adet: 23.450.330
Ağırlıklı Ort.: 14,11
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)