E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGlobal Yatırım, Global Liman'ı halka açıyor---

Global Yatırım, Global Liman'ı halka açıyor

Global Yatırım, Global Liman'ı halka açıyor
20 Şubat 2017 - 10:10 borsagundem.com

Global Yatırım Holding, Global Liman'ı Londra Borsası'nda halka açmayı hedefliyor

Malta’dan Singapur’a, İspanya’dan Karadağ’a 8 ülkede 14 kruvaziyer limanı yöneten Global Liman İşletmelerinin, Avrupa’nın finans merkezi Londra’ya yelken açacağı haberleri geçtiğimiz aylarda gündemdeydi. Ancak bu yılın ilk yarısında Londra Borsası’nda gerçekleşmesi beklenen işlemin tutarı bilinmiyordu. Bu miktarın 300 milyon sterlin civarında olacağı belirtiliyor. İngiliz basınında da yer bulan bilgilere göre, şirketin 700 milyon sterlin civarında değerlemesinin olacağı (3.2 milyar lira) ve bunun yaklaşık yüzde 40'ının halka arz ya da başka bir yöntemle satılacağı bildiriliyor. Bilindiği üzere, İstanbul merkezli Global Liman İşletmeleri’nin halka arz ile ilgili çalıştığı kurum dünya devi Goldman Sachs. Global Liman İşletmeleri’nin halka arzdan gelecek parayı finansal yapılanma, borç ödeme ve büyümeye bütçe olarak ayıracağı konuşuluyor.

Kruvaziyerde dünyanın en büyüğü

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, Global Akdeniz, Atlantik ve Asya-Pasifik’te güçlü bir yapıya sahip. Bu yapı Global’e dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi unvanını kazandırıyor.

2004 yılında kurulan Global, sahip olduğu limanlarda her yıl 3 binden fazla kruvaziyeri ağırlıyor. Bu da yaklaşık yıllık 7.5 milyonun üzerinde yolcuyu misafir etmek anlamına geliyor.
Akdeniz’deki pazar payını yüzde 25’e ulaştıran şirketin 89.2’sına Mehmet Kutman’ın şirketi Global Yatırım Holding sahip. Kasım 2015 itibariyle kalan yüzde 10.8 hisse ise Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (European Bank for Reconstruction and Development- EBRD) tarafından alındı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)