E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGlobal Tower ne zaman halka arz edilecek---

Global Tower ne zaman halka arz edilecek

Global Tower ne zaman halka arz edilecek
16 Şubat 2017 - 13:25 borsagundem.com

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, ertelenen Global Tower’ın halka arzı için aceleleri olmadığını söyledi

SERAP SÜRMELİ-BORSAGUNDEM.COM

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "2016 yılında yaşanan makroekonomik ve jeopolitik zorluklara rağmen hem operasyonel hem finansal açıdan yılsonu hedeflerimize rekorlara imza atarak ulaştık” dedi. Global Tower'ın halka arzına ilişkin ise Terzioğlu, Turkcell'in paraya ihtiyacı olmadığını bu nedenle halka arz için acele etmeyeceklerini belirtti.

Turkcell'in 2016 yılı finansal ve operasyonel sonuçlarını ve 2017 hedefleri bugün düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Terzioğlu, borsagundem.com’un "Global Tower’ın ertelenen halka arzı ne zaman ne yapılacak?" sorusuna, “Türkiye’de imtiyaz sözleşmesi sebebiyle sıkıntılar var.  Bunları çözükten sonra tekrar pazarda olacak bir şirket” yorumunu yaptı. 

Kaan Terzioğlu konuyla ilgili olarak borsagundem.com'a şunları söyledi: “Global Tower, bizim özelikle bilançomuz içerisinde kaybolmuş değerlerin, gün yüzüne çıkarılma operasyonunun bir parçası. Global Tower’la beraber biz Türkiye’deki, Belarus’daki ve Ukrayna’daki bütün kule varlıklarımızı bir araya toplamak amacındayız. Ukrayna’yı topladık. Önümüzde Belarus var. Türkiye’de imtiyaz sözleşmesi sebebiyle sıkıntılar var.  Bunları da çözmek istiyoruz. Bunları çözükten sonra zamanla için bir tarih vermeyeyim ama tekrar pazarda olacak bir şirket. Çok değerli ve dünyadaki yatırımcıların iştahla beklediği halka arzlar bunlar. Dolayısıyla bunu önümüzdeki dönem de değerlendireceğiz. 2017 için direk bir tarih ifade etmeyeyim çünkü 2-3 tane satın alma işlemini de tamamlamamız lazım. Bizim paraya ihtiyacımız ve acelemiz yok. Ama varlığımızın değerini ne zaman doğru karşılığını alacağımızı hissedersek o zaman yapacağız.”

Turkcell'in iştiraki Global Tower geçtiğimiz yıl 27 Ekim'de halka arz edilmek üzereydi. Ama ABD Başkanlık seçimlerinin ve FED'in almayı düşündüğü faiz kararlarının piyasalardaki muhtemel etkileri ile siber riskleri de dikkate alarak halka arzını erteledi.

Turkcell, Fintur'u satıyor

Turkcell'den 1.5 milyar TL kâr

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)