E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGlobal piyasalarda neler oldu---

Global piyasalarda neler oldu

Global piyasalarda neler oldu
19 Nisan 2017 - 08:16 borsagundem.com

Piyasalarda risk iştahı açısından Kuzey Kore'nin füze denemeleri sonucu ABD ile artan gerilim ve Fransa'da Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu izleniyor.

Sterlin, İngiliz hükümetinin erken seçim kararının ardından Brexit olarak adlandırılan Avrupa Birliği'nden ayrılma müzakerelerini yürütecek daha piyasa dostu bir siyasi ortam oluşacağı beklentisiyle Asya piyasalarında en ilgi gören menkul kıymet oldu. Yatırımcılar güvenli liman olarak gördükleri altın ve devlet tahvillerini Fransa'da yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ABD ile Kuzey Kore arasında artan gerilim nedeniyle tercih etti. Hisse senetlerinden ise uzak durdu. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.6 düşüş ile Mart ortasından bu yana en düşük seviyeyi gördü. Japonya'nın Nikkei endeksi yatay seyrederken, Shanghai bileşik endeksi yüzde 1.4 geriledi. Çin borsaları ülkedeki finansal düzenleyici kurumların sıkılaştırdığı denetim çalışmalarının yarattığı endişelerle art arda dört seanstır geriliyor. Sterlin ise, Başbakan Theresa May'in Brexit müzakerelerinde hükümetin elini güçlendirmek için 8 Haziran'da erken seçim çağrısında bulunmasının ardından dolar karşısında dün yüzde 2.2 yükselişle gördüğü altı ayın zirve seviyelerine yakın seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)