E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGlobal piyasalarda neler oldu ---

Global piyasalarda neler oldu

Global piyasalarda neler oldu
18 Nisan 2017 - 08:17 borsagundem.com

Mnuchin, Financial Times gazetesine yaptığı açıklamalarda ABD Başkanı Donald Trump ile doların yüksek seviyelerinin yakın vadede ihracata zarar verdiği konusunda aynı fikirde olduğunu fakat bu seviyelerin uzun vadede pozitif olduğunu düşündüğünü söyledi.

Asya borsaları ve ABD doları dün ABD Hazine Bakanlığı'nın daha kuvvetli bir kuru desteklediğini açıklamasının ardından elde ettiği kazançları, Kuzey Kore ile yaşanan gerginliğin yatırımcı güvenini zedelemesi ile beraber geri verdi. Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.6 geriledi. Yenin kayıplarından toparlanmasıyla beraber Japonya Nikkei endeksi ise yüzde 0.2 yükseldi. Güney Kore'de ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence tarafından yatırımcılara iki ülke arasındaki beş yıllık serbest ticaret anlaşmasının Başkan Donald Trump tarafından gözden geçirileceği ve yeniden düzenleneceğinin açıklanmasıyla hisseler  yüzde 0.2 geriledi. ABD'nin ticaret açığının, anlaşmanın başlamasından bu yana iki katından daha fazla arttığını söyleyen Pence, ülkede ABD'li firmalar için birçok engel olduğunu da sözlerine ekledi. Açıklamaların ardından Kore wonu yüzde 0.4 gerileyerek dolar karşısında 1,136.9 seviyesinden işlem gördü. Kuzey Kore'nin Pazar günü başarısız olan füze testinin ardından yakın zamanda yeniden bir nükleer bomba veya füze denemesi yapabileceği beklentileriyle beraber gerginlik yeniden arttı. Pence, Kuzey Kore'yi son dönemlerde Suriye ve Afganistan'daki saldırılara bakarak Trump'ın kararlılığının sorgulanmaması konusunda uyarsa da Pyongyang denemelerine devam edeceğini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)