E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGlobal piyasalarda neler oldu---

Global piyasalarda neler oldu

Global piyasalarda neler oldu
06 Nisan 2017 - 08:00 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping arasında gerilim potansiyeli olan toplantının başlaması öncesi hisseler değer kaybetti

Asya'da Fed'in devasa bilançosunu bu yılın ilerleyen dönemlerinde azaltabileceği sinyalleri ve bugün ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping arasında gerilim potansiyeli olan toplantının başlaması öncesi hisseler değer kaybederken, tahvil getirileri de düştü. Yatırımcılar bugün dünyanın en güçlü iki lideri arasındaki toplantı öncesinde temkinli kalmayı tercih ettiler. Trump'ın Florida'daki Mar-a-Lago isimli tesisinde gerçekleşecek olan toplantının en çok konuşulacak konularından bir tanesi Trump'ın nükleer silahlı Kuzey Kore'yi kontrol altına alabilmek için daha önce söylediği gibi Çin-ABD ticareti tehdidini kullanıp kullanmayacağı olacak. Ticaret savaşı konusundaki korkular Asya piyasalarının diken üstünde kalmasına neden oldu. Japonya Nikkei endeksi <.N225> yüzde 1.4 düşerek Aralık ayından bu yana en düşük seviyeye gerilerken, Avustralya hisseleri <.AXJO> yüzde 0.6 kayıp yaşadı ve S&P 500 vadeli kontratları da yüzde 0.3 geriledi. Çin'de ise Shanghai endeksi <.SSEC> ülkede hizmet sektörü aktivitesinin Mart ayında son altı ayın en yavaş genişlemesini göstermesinin ardından yatay kaldı. Piyasalar son aylarda ABD'den gelecek mali teşviklerin ekonomik büyüme ve enflasyonu teşvik edeceği beklentileri içine girerken, ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü ve Cumhuriyetçi Parti üyesi Paul Ryan, vergi reformu konusunda herhangi bir görüş birliğinin olmadığını ve görüşülmesinin sağlık reformundan daha uzun süreceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)