E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGlobal piyasalarda neler oldu---

Global piyasalarda neler oldu

Global piyasalarda neler oldu
04 Nisan 2017 - 08:16 borsagundem.com

Asya borsaları ABD ve Çinli liderlerin bu hafta yapacağı ve gergin geçmesi olası görüşme öncesinde yatırımcıların temkinli davranmalarına paralel olarak geriledi

ABD Başkanı Donald Trump ve Çinli mevkidaşı Xi Jinping ile Perşembe ve Cuma günü görüşecek. Trump hafta sonunda Çin'in ABD'nin Kuzey Kore politikasıyla işbirliği yapmasını sağlamak için ticaret silahını kullanmaktan çekinmeyeceğini, görüşmenin ise "çok zor geçeceğini" ifade etmişti. Görüşmede Çin'in Güney Çin Denizi'nde nüfuzunu artırma politikası da gündeme gelebilir. Uzmanlar Trump ile Xi arasındaki görüşmenin Asya piyasalarına etki etmesinin beklendiğini ve görüşme öncesinde yatırımcıların yeni pozisyon almaktan kaçınabileceğini ifade ediyorlar. Dünyanın tüm büyük ekonomilerinden dün gelen imalat sanayi verileri güçlü büyümeye işaret ediyor olsa da, yatırımcılar siyasi belirsizlik gerekçesiyle hisse senedi piyasalarından çıkarak güvenli liman varlıklara yöneldi. Dolar ise değer kaybetti. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi bugün yüzde 0.1 ekside bulunuyor. Çin, Hong Kong, Tayvan ve Hindistan piyasaları ise tatil dolayısıyla kapalı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)