E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGlobal Menkul küçülüyor---

Global Menkul küçülüyor

Global Menkul küçülüyor
30 Eylül 2016 - 08:33 borsagundem.com

Son dönemde borsada ismi çok fazla duyulmayan Global Menkul Değerler’in şubelerinin bazılarını kapatacağı söyleniyor

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

Bir dönemlerin efsane aracı kurumu olmasına rağmen son dönemlerde isminden çok fazla söz edilemeyen Global Menkul Değerler’in çok sayıda şubesini kapatma kararı aldığı öğrenildi. Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre şirket İzmir ve Ankara hariç tüm şubelerini kapatıyor. Şirketin Haziran sonu itibarıyla 5 şubesi 3 de irtibat bürosu bulunuyor.

155 ÇALIŞANI VAR

2016 Haziran sonu itibarıyla çalışan sayısı 155 olan Global Menkul Değerlerin personel maliyetleri 10 milyon 662 bin lira. 106 çalışan genel müdürlükte görev yaparken 48 çalışanın şubelerde 1 çalışan da Borsa İstanbul’da bulunuyor. Borsa İstanbul’da işlem gören şirket, son dönemde zarar ediyor. Küçülme politikası sonucunda kaç kişinin işsiz kalacağı net olarak bilinmiyor.

MESUT YILMAZ’IN YEĞENİNİN ŞİRKETİ

Bir dönem Net Holding’de çalışan Mehmet Kutman’ın 1990 yılında kurduğu şirketin yıldızı, ANAP’ın iktidar olduğu dönemde parlamıştı. ANAP eski Genel Başkanı ve eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın yeğeni olarak tanınan Mehmet Kutman son dönemde liman yatırımlarına yoğunlaşmıştı. ANAP’ın iktidardan uzaklaşmasıyla Mehmet Kutman’ın sermaye piyasalarındaki etkisi azalmıştı.   

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih demir02 Ekim 2016 18:23

    eczacılar yapıyı nasıl borsadan çıkarttı**??acyapıda neler oldu..kartal arazisi..k.yatırımcılara yıllarca anormal zarar bilançolu taşıttılar**sonra borsadan çıkartılar..tam tezgah**spk masak neden sormadı**

  • emekci01 Ekim 2016 09:29

    10 yıldır hisse kuruşlu fiyatlarda. borsada olması hata baştan beri

  • haluk30 Eylül 2016 22:29

    önce eczacıbaşını al sonra da küçül bu nasıl iş anlamadım, burgan ,global , deniz sırada kimler var a...

  • babo30 Eylül 2016 17:58

    babo 2 melyon lot sattım haberi yollamış holdinginde

  • zalım30 Eylül 2016 14:28

    global gurubu olarak yatırımcının kanını emmeyi artık bırakırlar inşallah

  • Doğrucu30 Eylül 2016 11:52

    Karlılık çok düştü, giderler en kolay nasıl düşer? Personel azaltarak. Yıllarca açgözlülükle bindiği dalı keserek komisyon savaşına giren sektör oyuncuları dal çatırdayınca başladılar ağırlık azaltmaya. Ama artık çok geç, kopmak üzere olan bu dal yeni SPK tebliğleri ile artık bu ağırlığı taşımıyor. Yazık biraz vizyon sahibi olsalar, biraz yapılanların sonrasını da düşünseler, plan projeler yapılırken biraz havayı koklasalar bugünlere gelinmezdi. Bunca insan bunca emek, hem personel hem müşteriler büyük mağduriyet yaşıyor yaşayacak... Ama düşünen kim...

  • Doktor30 Eylül 2016 11:25

    Sektörde yılbaşından bu yana konsolidasyon yaşanıyordu zaten. Son 1-2 aydır küçülme ve personel azaltımı hızlanmaya başladı. Sektörün gidişatı iyi görünmüyor.

  • haydar30 Eylül 2016 11:15

    Burgan global..ataonline da sırada..adam bırakmadılar borsada biçe biçe.

  • hey gidi patron30 Eylül 2016 08:53

    Boşyere mi halka arz etti menkul değerleri. Bir de arap ortak haberi çikartip manipilasyon yapmisti.