E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGlencore haftayı nasıl kapattı?---

Glencore haftayı nasıl kapattı?

Glencore haftayı nasıl kapattı?
03 Ekim 2015 - 16:11 borsagundem.com

Glencore, tarihinin en unutulmaz haftalarından birini başladığı yerde tamamladı

Glencore Plc tarihinin en önemlilerinden olan 28 Eylül-2 Ekim haftası olağan bir hafta görünümünde kaydedilecek.

Şirketin hisseleri, haftayı yüzde 2.3’lük bir kayıpla sonlandırdı. Söz konusu hareket bu yıl piyasa değerinden 44 milyar dolar kaybeden firma için oldukça küçük. Hisse senedi, rekor seviyelerde dalgalanma göstererek Pazartesi günü yüzde 29 gerilemiş ardından kayıpların çoğundan toparlanmıştı. Glencore hafta boyunca yatırımcıların şirketin borç ödeme gücü ile ilgili endişelerini yatıştımaya çalıştı.

Emtia fiyatlarındaki düşüşün sürmesi halinde Glencore’un nasıl  karlı kalacağı ile ilgili sorular henüz yanıtlanmış değil ancak şirketin 30 miltar dolarlık borcun altında çöküşe geçeceği kaygıları yatışmış görünüyor. Şirket, Perşembe günü yaptığı açıklamada, işletmesinin “güçlü” olduğunu ve fonlamaya olan erişimi garantiye aldığını belirtti. Citigroup Inc. analistleri hisse senedindeki satış dalgasının gerekçesiz olduğunu ifade etmiş ve alım tavsiyesinde bulunmuştu.

Cape Town’da bulunan Noah Capital Markets (Pty) Ltd. Analistlerinden Rene Hochreiter, “Pazartesi günkü hareket çok büyüktü ancak Glencore bundan büyük olduğunu kanıtladı. Şirketin kontrolünde büyü varlıklar bulunuyor. Şirket doğru adımları atıyor ve bunları diğer madencilik şirketlerinden çok daha hızlı yapıyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)