E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGıda fiyat ve enflasyon beklentileri---

Gıda fiyat ve enflasyon beklentileri

Gıda fiyat ve enflasyon beklentileri
25 Şubat 2016 - 11:40 borsagundem.com

Halk Yatırım, gıda fiyatları ve enflasyon beklentileri raporu yayınladı. İşte o raporda öne çıkanlar.

Gıda fiyatları bu ayın enflasyonuna ilişkin olumlu beklentimizi destekliyor 
Ankara'daki gıda fiyatlarını yansıtan Türk-İş'in verileri, Şubat ayında %2,75'lik azalışa işaret ediyor. Ortalama sebze-meyve fiyatlarındaki %5,4'lük düşüş de, bu ay işlenmemiş gıda enflasyonunda yavaşlama olabileceğine ilişkin görüşümüzü destekler yönde. 
Bu doğrultuda, TÜİK verileri altında açıklanan ve Ocak ayında %15,4'e ulaşan işlenmemiş gıda fiyatlarındaki yıllık artış oranı, Şubat ayında önemli bir gerileme kaydedebilir  çünkü geçen yılın Şubat ayında %4,63'lük ciddi bir artış gözlenmişti. 
Gıda enflasyonunun azalan baskısı ve bunun yemek hizmet fiyatlarında yaratacağı rahatlamaya ek olarak, giyim fiyatlarında devam eden mevsimsel düşüş ve içeride benzin fiyatlarında gerileme doğrultusunda, yıllık TÜFE enflasyon oranının Ocak ayında %9,58 ile 
tepe yapmış olabileceği ve bu ay %9'a doğru bir gerileme gösterebileceğini düşünüyoruz. Buna bağlı olarak da, özellikle 10 yıllık tahvil faizlerinde ilk aşamada %10,50 hedefli gevşeme yönündeki eğilimin korunmasını bekliyoruz.

Halk Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KONJEKTÖRSÜZ EKONOMİ.25 Şubat 2016 11:48

    BU ÜLKENİN EKONOMİ KALKINMA POLİTİKALARI KONUT ,HAM PETROL/ASVALT +DUPLE YOLLAR ,KÖPRÜLER ,ENERJİ ÜRETİMSİZLİĞİNE DAYALI METRO,VS VS.TARIM İÇLER ACISI.GENELDE İTHALAT.KISACA ÇARPIK EKONOMİ YÖNETİMİ VE DENGESİZ.BU VERİ AKIŞLARI GELİŞMİŞ OLAN ÜLKELER İÇİN GECERLİ.EKONOMİ KONJEKTÖRLERİNE DAYALI YANİ..