E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGençlerin yeni hedefi borsa---

Gençlerin yeni hedefi borsa

Gençlerin yeni hedefi borsa
15 Nisan 2016 - 15:31 borsagundem.com

Gençler İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen 'Kariyer Günleri’nde dinledikleri SPYD Başkanı Arif Ünver’in konuşmasından çok etkilendi.

SERAP SÜRMELİ-BORSAGUNDEM.COM

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD)  Başkanı Arif Ünver konuk olarak katıldığı ve sermaye piyasalarını anlattığı Kariyer Günleri’nde gençlere yeni bir heyecan aşıladı.
Arif Ünver İstanbul Üniversitesi Ekonometri Kulübü’nün düzenlediği seminerde sermaye piyasalarında çalışmaya davet ettiği gençlere, “ İlk yapacağınız şey sektörü muhakkak tanıyın. Kendinizi ciddi manada geliştirin çünkü farklılık yaratmanız  gerekiyor”” diye öğüt verdi.
Ünver’in konuşmasının ne kadar etkili olduğu ise etkinlik sonrası gençlerden aldığımız cevaplarla ortaya çıktı.

Kariyer Günleri’ne katılan gençlerle borsayı ve geleceğe dönük planlarını konuştuk…
 Cennet Ak. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri  Bölümü 2. sınıf öğrencisi.  

ARİF ÜNVER BİLMEDİĞİMİZ SORULARI CEVAPLANDIRDI

Bu tür etkinlikler kariyeriniz için ne kadar etkili?
İstanbul Üniversitesi Ekonometri Kulübü olarak, 3 gün süren Kariyer Günleri etkinliği yapıyoruz. Biz bu etkinliğe neredeyse her sektörden yetkin ve başarılı iş insanlarını davet ettik. Mesela  Arif Ünver hocamız sermaye piyasalarının duayen isimlerinden. Etkinliğimize katıldığı için çok mutlu olduk. Çünkü sermaye piyasalarıyla ilgili bilmediğimiz birçok soruya cevap verdi.

Hiç borsada işlem yaptınız mı?
Şu ana kadar işlem yapmadım.  Arif Hocamı dinledikten sonra  merakım oluştu diyebilirim.  Ama iyice öğrenmeden borsada işlem yapmayı düşünmüyorum.

Oğuz Öztürk. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri  Bölümü 2. sınıf öğrencisi. Ekonometri Kulübü Başkanı.

ARİF ÜNVER HOCAMI DİNLEDİKTEN SONRA BORSADA ÇALIŞMAYI DÜŞÜNÜYORUM

Bu tür etkinlikler kariyeriniz için ne kadar etkili?
Genelde üniversitelerde kulüpler arası bu tarz etkinlikler senede bir kez oluyor. Bence her ay olması lazım, anca yeterli olacağını düşünüyorum.  Çünkü öğrenciler hangi sektörde çalışabileceğini veya hangi sektöre atılabileceği konusunda yeterince bilgili değil. Ve maalesef mezun olduktan sonra sektörü tanıyorlar. Bu da vakit kaybı oluyor. Mesela ben Arif Ünver hocamızın konuşmasını dinledikten sonra borsa sektöründe çalışmayı düşünüyorum. Özelikle sermaye piyasalarında çalışmak için dil konusunun ve teknolojinin çok önemli olduğunu da öğrendim. Bu bilgiler benim sektöre daha tecrübeli olarak atılmamı sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Hiç borsada işlem yaptınız mı?
Geçen yaz bir aracı kurumda stajyerlik yaptım. Orada birçok şey öğrendim.  O zaman online işlem de yapmıştım.

Furkan Baltaş. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri  Bölümü 3. sınıf öğrencisi.

BORSA BANKADAN DAHA İYİ GELİR GETİRİYOR

Hiç borsada işlem yaptınız mı?
Hayır yapmadım. Ama işlem yapmak için tahminlerde bulunduğum oldu ve bazıları da tuttu. Türk insanı borsayı seviyor aslında. Ama hemen alıyım satıyım, çok kazanayım istiyor. Ben borsanın bankadan daha iyi gelir getirdiğine eminim. İyi bir kağıda yatırım yaparsanız ve uzun vadede beklerseniz iyi bir yatırım aracı diyebilirim.

Hedefiniz nedir?
Ulaştırma ve lojistik, borsa ilgi alanlarımdan bazıları. Özelikle lojistik tarafında finans müdürü olarak çalışmak istiyorum.

Forex hakkındaki düşünceniz nedir?
Foreks seni batırabilir de seni çok yükseltebilir de. Burası çok değişik ve anlık takip edilmesi gereken bir mecra. O yüzden iyi bilmek ve ciddi zaman ayırmak gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)