E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişmekte olan piyasalarda ithalat büyümesi düştü---

Gelişmekte olan piyasalarda ithalat büyümesi düştü

Gelişmekte olan piyasalarda ithalat büyümesi düştü
26 Eylül 2018 - 15:52 borsagundem.com

Fitch, "Gelişmekte olan piyasa para birimlerindeki bozgun ithalatta büyümeyi düşürdü" açıklamasında bulundu.

Fitch Ratings, yaz boyunca gelişmekte olan piyasa para birimlerinde yaşanan bozgunun ithalatta keskin düşüşe yol açtığını bildirdi.

Bugün yayınladığı raporda, ithalat büyümesi hacminde en büyük düşüşün, liranın benzerlerine göre en kötü performans gösteren para olmasına bağlı olarak Türkiye'de gerçekleştiğine dikkat çeken Fitch, Güney Afrika, Rusya, Brezilya ve Güney Kore'nin ithalat büyümelerinin yavaşladığına işaret etti.

Fitch, ABD'nin para politikasını sıkılaştırmaya başlamasının ABD Doları cinsinden fonlama maliyetlerini artırması ve ticaret savaşı endişelerinin bu yıl gelişmekte olan piyasalar için çarpıcı bir karışım ortaya çıkardığını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • evet26 Eylül 2018 17:10

    ABD de farkında. şimdi FED bu durumu gorurse, yurtdışı ihracat rakamları dülecek ABD nin yani abd mal sattığı gelişen ülkeieri batırır zorlarsa, kendisi ürettiği malları kime satacak? ne kadar satacak ? o bakımdan FED gelişen ülke risklerini gördüğümüzden posizyonumuzu gevşetioruz diyebilir, bir sinyal verebilir. Yoksa dunya piyasası bozulursa ABD kıme mal satacak ? dimi