E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen ülke varlıklarında Fed baskısı---

Gelişen ülke varlıklarında Fed baskısı

Gelişen ülke varlıklarında Fed baskısı
25 Ekim 2016 - 10:10 borsagundem.com

Gelişen ülke borsaları ve para birimleri iki haftalık yükseliş sonrası zirvesinden indi

Fed'in bu yıl faiz artıracağı beklentisinin yüksek getirili varlıklara olan talebi azaltması borsa ve para birimlerinin düşmesine neden oldu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi tüketim malları öncülüğünde düştü. Güney Kore'de Kospi Endeksi Asya'da en büyük düşüşü kaydetti. Para birimi Won da büyümenin geçen çeyrekte yavaşladığını gösteren veriyle 3 ayın en düşük seviyesine yaklaştı.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans'ın sıkılaşmadan yana olması ve ABD'de imalat PMI verisindeki artışla Aralık ayında faiz artış beklentisi %71'e yükseldi.

BORSALAR

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.1 düşüşle 917.26 puan oldu. Endeks, dün 10 Ekim'den beri en yüksek seviyeden kapanmıştı.

Kospi endeksi %0.5 geriledi. Kozmetik şirketleri Amorepacific Corp. ve LG Household & Health Care %7'den fazla geriledi. Vietnam ve Hindistan'da borsalar %0.4'er oranda düşerken Pakistan borsası %1.3 düştü.

Tayvan'da Taiex endeksi %0.7 yükselerek Haziran 2015'ten beri en yüksek kapanışa ilerledi.

PARA BİRİMLERİ

Çin'in para birimi yuanın zayıf kalmasına izin vereceğine dair endişeler Asya para birimlerinde aşağı yönlü baskıya neden oldu.

Güney Kore'de 3. çeyrek büyümesine ihracatın negatif etkisiyle won %0.4 geriledi. MSCI Gelişen Piyasalar Kur Endeksi %0.1 düştü. Hong Kong'ta yuan 6.7885 ile 2010'dan beri en düşük güniçi seviyeyi test etti. Şanghay'da onshore yuan ufak değişimle 6.7760 olarak 6 yılın en düşüğüne yakın seyretti.

Filipin pesosu %0.3 düşerken Tayvan doları %0.2 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)