E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen ülke varlıkları petrol ve Fed'le düşüşte---

Gelişen ülke varlıkları petrol ve Fed'le düşüşte

Gelişen ülke varlıkları petrol ve Fed'le düşüşte
27 Ekim 2016 - 09:45 borsagundem.com

Gelişen ülke borsaları ve paraları petrol ve Fed beklentisiyle düşüşte

Petrol fiyatlarındaki düşüşün riskli varlıklara olan talebi azaltması ve dünkü ABD verilerinin Fed'in bu yıl faiz artıracağı beklentilerini desteklemesiyle gelişen ülke borsa ve para birimleri düştü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi üçüncü günde de geriledi. Para birimleri, Güney Kore wonu ve Malezya para birimi ringit öncülüğünde düştü. ABD Florida'da Başkanlık seçimi için Donald Trump'ın önde olduğunu gösteren Bloomberg anketiyle Meksika pesosu kayıplarını artırdı.

Ekim ayında Fed'in faiz artışına hazırlanması ve 8 Kasım'daki Başkanlık seçimi öncesi riskten kaçışla birlikte gelişen piyasalarda bu yılki ralli ivme kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.7 geriledi. Endeks 3 günde %1.5 düştü. Hong Kong'ta Hang Seng endeksi %1.5 ile 2 haftanın en büyük düşüşünü kaydetti. MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.3 ile 13 Ekim'den beri en büyük düşüşü gerçekleştirdi. Won %0.7, ringit ve peso ise %0.5'er oranda düştü.

Singapur'daki Oanda Asia Pacific Pte'de üst düzey trader olan Stephen Innes, ABD'^de dün açıklanan konut satışları ve PMI verilerinin doları desteklediğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)