E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGelişen ülke paraları rupi öncülüğünde yükseldi---

Gelişen ülke paraları rupi öncülüğünde yükseldi

Gelişen ülke paraları rupi öncülüğünde yükseldi
18 Aralık 2018 - 13:14 borsagundem.com

Para birimleri Hint rupisi öncülüğünde yükseldi

Asya para birimleri petroldeki ve dolardaki düşüşle yükseldi. Endonezya rupisi ve Hint rupisi yükselişe öncülük etti. Bölge Borsaları, ABD borsalarını takip ederek düştü. Hazine tahvilleri ise yükseldi.

Piyasalar yarınki Fed faiz kararına odaklandı. Singapur'daki NatWest Markets'ta Gelişen Asya Stratejisti Maximillian Lin, çoğu Asya para biriminin FOMC öncesi ve sonrasında dolardaki hareketle yön bulacağını belirtti.

Uzman "Fed'in daha güvercin olması fiyatlanırken eğer bu olmazsa dolar yıl sonuna kadar güçlü seyrini sürdürebilir" diye konuştu.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi dünkü %0.3 düşüş sonrası %1.1 düştü. 10 yıllık ABD tahvil faizi 1 baz puan gerileyerek %2.85 oldu.

MSCI EM Asya Endeksi 3. günde de düşerken Hong Kong, Filipin borsaları düşüşe öncülük etti. Tayland'da SET Endeksi 15 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Dolar, Kore wonu karşısında %0.1 düşerken Endonezya rupisi karşısında %0.5, Hint rupisi karşısında ise %1'den fazla değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)