E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGelişen ülke paraları Fed'den destek buldu---

Gelişen ülke paraları Fed'den destek buldu

Gelişen ülke paraları Fed'den destek buldu
17 Ağustos 2017 - 10:21 borsagundem.com

Gelişen ülke para birimleri 'güvercin Fed' ile yükseldi

Fed'in dünkü toplantı tutanaklarının yetkililerin düşük enflasyon konusunda endişeli olduğunu göstermesiyle Asya para birimleri yükseldi. Won yükselişe öncülük etti. MSCI EM Asya Endeksi 4. günde de arttı.

Singapur'daki Commonwealth Bank of Australia'da kur stratejisti olan Andy Ji piyasaların faiz artışının ötelenmesini fiyatladığını kaydetti. Bloomberg Dolar Spot Endeksi Başkan Trump'ın 2 iş konseyini fesh etmesinin ardından 2. günde de düştü.

Çin'de offshore ve onshore yuan yükseldi. 10 yıllık tahvilin faizi 1 baz puan artarak %3.63 oldu. Şanghay Borsası %0.4 yükselirken Hang Seng endeksi %0.4 düştü.

Güney Kore wonu 1 haftanın zirvesine çıakrken 10 yıllık tahvilin faizi 3 baz puan düşerek %2.31 oldu. Kospi endeksi 3. günde de yükseldi.

Tayland bahtı bu hafta ilk kez yükselirken 10 yıllığın faizi 3 baz puan düşerek %2.41 oldu. SET Endeksi %0.1 arttı.

Malezya ringiti 5 haftanın dip seviyesinden yükselişe geçti. 10 yıllığın faizi 2 baz puan düşüşle %3.98 olurken FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi 4. günde de arttı.

Filipin pesosu kayıplarını sonlandırırken Borsa 4. günde de yükseldi. Ülke 2. çeyrekte %6.5 ile beklentinin üzerinde büyüdü. Yabancılar dün net 0.7 milyon dolar değerinde hisse aldı. Böylece girişler 7. günde de sürdü.

Tayvan doları 2 günlük düşüş sonrası yükselirken Taiex Endeksi yükseldi.

Endonezya piyasalarında ise tatil nedeniyle işlem yapılmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)