E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGelişen ülke paraları Fed ve AMB öncesi düşüşe geçti---

Gelişen ülke paraları Fed ve AMB öncesi düşüşe geçti

Gelişen ülke paraları Fed ve AMB öncesi düşüşe geçti
13 Haziran 2018 - 09:35 borsagundem.com

Gelişen ülke paraları "Fed" ve "AMB" toplantıları öncesinde düşüşte

Asya para birimleri, Fed'in faiz artırım açıklaması yapmasına kesin gözüyle bakılan toplantısı ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) tahvil alımlarını sonlandırmada bir takvim açıklaması beklenilen toplantısı öncesinde Filipinler Pesosu öncülüğünde düştü.

Singapur'da Nomura'da stratejist Vivek Rajpal, "Eğer Fed güvercin bir tutum sergilese bile Asya piyasalarında sınırlı bir ralli bekleyebilirim" dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi üçüncü günde de yükseldi. MSCI Em Asya Endeksi üç günde ilk kez düşerken, Filipinler Pesosu düşüşüe öncülük etti. Japon Yeni üçüncü günde de düşerken Singapur Doları ve offshore Yuan değerkazandı. Bloomberg anketine göre, Fed bu hafta fazi artırısa, Çin Merkez Bankası (PBOC) borçlanma maliyetlerini yükseltecek.

Çin Merkez Bankası (PBOC) günlük yuan fiksingini dördüncü günde de, yüzde 0.05 azaltırken piyasaya 130 milyar yuan (20.3 milyar dolar) fon sağladı.

ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesinde 1 ay vadeli uzlaşmalı kontratlar yüzde 0.1 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)