E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen ülke borsalarının çoğu düşüşte---

Gelişen ülke borsalarının çoğu düşüşte

Gelişen ülke borsalarının çoğu düşüşte
28 Eylül 2016 - 09:39 borsagundem.com

Piyasaların OPEC görüşmesine odaklandığı yeni günde çoğu gelişmekte olan ülke borsası düşüşte

Birçok gelişen ülke borsası Cezayir'deki Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) toplantısından çıkacak sonuçlar beklenirken düştü.

Hong Kong'ta hisse senetleri düşüşe öncülük ederken Malezya para birimi ringit petrolün 45 doların altına düşmesiyle 3 ayın en düşük seviyese indi. Güney Afrika randı iki günlük yükselişi sonlandırdı. Tayvan'da ise piyasalar 4 kişinin ölümüne neden olan tayfun nedeniyle ikinci günde de işlem yapmadı.  

Bugün dikkatler Cezayir'deki OPEC toplantısında arz fazlasına yönelik bir adım atılıp atılmayacağı konusuna yöneldi. Suudi Arabistan İran'la üretim konusunda anlaşabileceği sinyalini verdi. Bu arada Goldman Sachs 4. çeyrek için petrol tahminini varil başına 43 dolara indirdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi hafif değişim kaydetti. Endeks son 3 ayda %9.2 değerlendi ve 2012 Mart ayından beri en iyi çeyreklik artışa ilerledi.

Çin'de Şanghay borsası %0.3 düşerken Endonezya ve Güney Kore'de hisse senedi piyasaları %0.5'er oranda geriledi. Filipin, Hindistan ve Malezya borsaları ise en az %0.1 yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.1 arttı. Endeks 3. defa çeyrek dönemi ralliyle kapatmaya hazırlanıyor. Endonezya para birimi rupi ve Güney Kore wonu %0.2 yükseldi.

Ringit %0.3, rand, Meksika peso'su ve Türk Lirası %0.1'er oranda değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)