E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalarda Portekiz tedirginliği---

Gelişen piyasalarda Portekiz tedirginliği

Gelişen piyasalarda Portekiz tedirginliği
11 Temmuz 2014 - 12:17 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Avrupa'daki finansal riskler nedeniyle son üç haftadaki ilk haftalık kaybına doğru ilerliyor

Gelişen piyasa hisseleri, Avrupa'daki finansal riskler nedeniyle son üç haftadaki ilk haftalık kaybına doğru ilerliyor. Portekiz tedirginliği kurları da zayıflatırken, Endonezya hisseleri 13 ayın en yükseğinden geriledi.

PT Bank Rakyat Indonesia hisseleri rekorun ardından yüzde 1.9 düşüş yaşarken, Jakarta Bileşik Endeksi ülkedeki tartışmalı başkanlık seçimleriyle son 6 haftadaki en ciddi düşüşü kaydetti. Güney Kore Kospi Endeksi, Samsung Electronics Co.'nun son 15 haftada en düşük seviyeye inmesinin ardından, yüzde 0.7 düştü. Won değer kaybını 6. güne taşıyarak Ocak sonrası dönemdeki en uzun gerilemesini gerçekleştirdi. Rus tublesi ise yüzde 0.3 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasa Endeksi Londra saatiyle 09:10'da yüzde 0.4 düşüşle 1.058,40'ı gördü. Endeksin 8 Temmuz'da son 16 ayın yükseğine çıkmasıyla değerlemeler 2011'den beri en pahalı seviyeye çıkmıştı. Portekiz'in ikinci büyük bankasına bağlı bir şirketin kısa dönemli tahvil ödemelerini gerçekleştirememesi, Avrupa piyasalarının borç krizi sonrası şoklara karşı dayanıklılığına yönelik endişeleri yeniden gündeme getirmişti.

Hong Kong menşeli Kim Eng Securities Ltd. başkan yardımcısı Thebes Lo tartışmalara ilişkin "Portekiz tedirginliği bütün finans piyasalarındaki güveni zedeledi. Yakın vadede de bu duruma bağlı riskten kaçış görebiliriz" yorumlarını yaptı.

Portekiz'in piyasa değeri bakımından ikinci büyük bankası Banco Espirito Santo SA, Grupo Espirito Santo şirketlerindeki riskler toplamının 1.18 milyar euro (1.6 milyar dolar) olduğunu ve olası kayıpları değerlendirmek amacıyla grubun yeniden yapılandırma planının açıklamasının beklendiğini bildirdi. Bankanın bu açıklaması şirketlerden birinin kısa dönemli tahvil ödemelerini yapamamasının ardından geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)