E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGelişen piyasalarda Çin tedirginliği---

Gelişen piyasalarda Çin tedirginliği

Gelişen piyasalarda Çin tedirginliği
31 Mayıs 2016 - 09:41 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda Çin'in küresel piyasalardaki ağırlığının %25’ten %30’a artacağı beklentisinin ardından gelişmekte olan borsalardan ciddi boyutta portföy çıkışının görülebileceğini belirtti.

ABD ve İngiltere borsalarının tatil dolayısıyla kapalı olduğu haftanın ilk gününde dünya piyasaları genelde sakin bir seyir izledi. Rusya ile ilişkilerin düzeleceği ümidi ile Borsa İstanbul günü banka hisselerinin öncülüğünde %0,65 yukarıda kapattı.
Piyasalardaki sakin seyir bu sabah Goldman Sachs’ın Çin’in MSCI küresel endekslerine girme ihtimalini %50’den %70’e çıkarması ile bozuldu. Şangay borsası %2,6 yükselerek Mart ayından beri en iyi günlük performansını gösterdi.
Yapılan ilk tahminler Çin küresel piyasalardaki ağırlığının %25’ten %30’a artacağını gösteriyor. Hiç şüphesiz bu değişiklik gelişmekte olan ülkeler için kötü haber. Değişiklik sonrası Güney Kore’nin ağırlığının %13.7’den %11,4’e, Taiwan’ın ağırlığının %11,5’ten %9,6’ya gerilemesi bekleniyor. Türkiye’nin ağırlığının %1,3’ten %1,1’e gerileyeceği tahmin ediliyor. Gelişmekte olan ülkelere giren toplam kaynakta bir artış olmazsa Çin haricindeki gelişmekte olan borsalardan ciddi boyutta portföy çıkışı görülebilir.
Borsa İstanbul’da bugün Asya borsaları ve ABD vadelilerine paralel hafif yukarı yönlü bir açılış bekliyoruz. Kısa bir aradan sonra geri gelen yabancı yatırımcıların tavrı dünkü yükselişin ne kadar sürdürülebilir olduğunu gösterecek. İran’da bir Türk şirketinin 5,000mw enerji santrali santralı yapacağına dair açıklama Enka gibi enerji şirketlerinde hareketlilik yaratabilir.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 31.05.2016

Veri akışı açısından bugün yoğun bir gün. Yurtiçinde saat 10:00’da açıklanacak Finansal İstikrar Raporu ve Dış Ticaret verileri, Saat 14:00’de açıklanacak Finansal İstikrar Raporu ve saat 17:00’de açıklanacak İç Borçlanma Programı izlenecek.
Yurtdışında Avro bölgesinde saat 12:00’de açıklanacak işsizlik ve enflasyon verileri, ABD’de 15:30’da açıklanacak kişisel harcamalar ve tüketici güveni verileri izlenecek.

İş Yatırım

Günün önemli şirket haberleri - 31.05.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • raymond31 Mayıs 2016 19:16

    iş yatırım senin kadar 3 kağıtçı bir kurum var mı acaba şöyle böyle raporu yaz mayıs ayı boyunca 500 trilyonluk net alış yap. bu perhiz bu ne lahana turşuşu.

  • en mantıklısı tatile gitmek31 Mayıs 2016 13:42

    borsalarda büyük düşüş bu yaz yaşanabilir artık nakit ihtiyacı dünyada hakim oluyor,hisse taşımak zorlaşacak kanımca satıp parayı sağlama almalı.