E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalarda 10 yılın fırsatı var---

Gelişen piyasalarda 10 yılın fırsatı var

Gelişen piyasalarda 10 yılın fırsatı var
06 Ekim 2015 - 08:01 borsagundem.com

Franklin Templeton’dan Michael Hasenstab, gelişen piyasalardaki satış dalgasının fırsat yarattığını açıkladı

Franklin Templeton’dan Michael Hasenstab’a göre Meksika ve Malezya para birimlerinde yaşanan gerileme dahil olmak üzere gelişen piyasalarda son dönemde yaşanan satış dalgası, 10 yıllardır görülmemiş yatırım fırsatları açtı. Hasenstab, aykırı iddialarda bulunması ile ünlü.

143 milyar dolar değerinde 30 fon yöneten Hasenstab, Pazartesi günü verdiği röportajda, “Değerleme bazında, bu on yılda bir değil, çok ucuz varlıklar satın almak için 10 yıllardan bu yana ilk kez gelen bir fırsat. Her şeyi satın almıyoruz. Ancak çalkantıya yakalanan ve işlenmemiş cevher değerinde olduğunu düşündüğümüz az miktarda varlık bulunuyor” ifadelerini kullandı.

San Mateo, California merkezli para yöneticisi Hasenstab, Meksika pesosu, Malezya ringgiti ve Endonezya rupiahı satın aldığını söyledi. Hasenstab, öte yandan Türkiye, Güney Afrika ve Rusya varlıklarından uzak durduğunu dile getirdi. Para yöneticisi, ABD Hazine tahvil faizlerinin yükseleceğini ve doların euro, yen karşısında ve Avustralya doları karşısında güçleneceğini öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)