E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükseliyor---

Gelişen piyasalar yükseliyor

Gelişen piyasalar yükseliyor
18 Aralık 2014 - 10:43 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Fed’in faiz oranlarındaki artırıma ilişkin “sabır” vurgusu yapması ile yükselişi 2. güne taşıyor

Gelişen piyasa hisseleri, enerji hisselerinin ralli yapması ve Fed’in faiz oranlarındaki artırıma ilişkin “sabır” vurgusu yapması ile yükselişi 2. güne taşıyor. Çin yunaı 5 yılın en düşük seviyesine gerilerken, Endonezya rupisi kazançları genişletti.

PetroChina Co. ve Cnooc Ltd., petrolün dün yüzde 1 yükselmesinin ardından Hong Kong’da en az yüzde 2.7 prim yaptı. Tayland’ın en büyük enerji şirketi PTT Pcl, ülkenin hisse senedi endeksinde yüzde 1.8’lik bir artışa öncülük etti. Malezya, Endonezya ve Hindistan’da hisse senedi göstergeleri en az yüzde 1 artış kaydetti. Rupi dolar karşısında, yüzde 0.8 değerlenerek 1998’den bu yana en düşük seviyeden yükselişi 3. güne taşıdı. Yuan yüzde 0.2 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.5 yükselerek Hong Kong saati ile 13:21’de 922.61 puan oldu. Enerji hisseleri, 2011’den bu yana en büyük iki günlük ralliyi gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Fed, en az ilk çeyrek dönemde faizleri sıfıra yakın seviyede tutacağı sinyali verdi. Rusya Başkanı Vladimir Putin, rubledeki düşüşün ardından bugün bir medya konferansı gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Standard Chartered Bank kıdemli yatırım stratejistlerinden Manpreet Singh Gill,” Fed açıklaması hisse senetlerini destekleyici bir etki yarattı. Her şey değerlendirildiğinde düşük petrol fiyatları büyüme için destekleyici” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 8 gerilerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 10.7 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 0.7 artış gösterirken, 15.1 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)