E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükseliyor---

Gelişen piyasalar yükseliyor

Gelişen piyasalar yükseliyor
01 Eylül 2014 - 10:46 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Hindistan ekonomik genişlemesinin tahminleri aşması ile yükselişi 2. güne taşıyor

Gelişen piyasa hisseleri, Hindistan ekonomik genişlemesinin tahminleri aşmasının ardından S&P BSE Sensex endeksinin rekor seviyeye yükselmesi ve yatırımcıların Çin’in ekonomiyi desteklemek için yeni adımlar atacağı söylentileri ile yükselişi 2. güne taşıyor.

Reliance Infrastructure Ltd. ve Larsen & Toubro Ltd., yüzde 2’den fazla değerlenerek Hindistan şirketlerindeki yükselişlere öcülük etti. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. ve Tencent Holdings Ltd.öncülüğünde teknoloji hisseleri bir ayın en yüksek seviyesine tırmandı. Samsung Engineering Co. ve Samsung Heavy Industries Co. birleşme planları ile birlikte Seul’da yükseliş kaydetti. Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.7 arttı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.3 artarak Hong Kong saati ile 14:40’ta 1,090.86 puana geldi. Hindistan ekonomisi bir önceki yıla göre geçtiğimiz çeyrekte yüzde 5.7 büyüyerek iki yıldan uzun bir sürenin en büyük genişlemesini gösterdi. Çin’in imalat PMI’ı geçtiğimiz ay beklentilerin altında yükselerek zayıf kredi, üretim ve yatırım verileri ile birlikte ekonominin yavaşladığına işaret etti.

PT MNC Asset Management fon yöneticilerinden Akbar Syarief, “Çin verisi kesinlikle teşviklerin artması ile sonuçlanacak. Çin hükümeti ekonomiyi desteklemekte genel olarak duyarlı oldu” şeklinde konuştu.

Çin'in imalat PMI’ı Ağustos ayında 51.1'e geriledi. Satın Alma Yöeticileri Endeksi (PMI) Temmuz ayında 51.7 düzeyindeydi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı Ağustos ayı için 51.2’ydi. 50'nin üzerindeki rakamlar genişlemeye işaret ediyor. Analistlere göre imalat PMI'ının düşmesi, Çin hükümetinin bu yılki yüzde 7.5'lik büyüme hedefini gerçekleştirmek için teşvikleri artırması gerektiğine işaret ediyor.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 8.8 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.3 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi,  yüzde 5.2 artış gösterirken, 15.1 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)