E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar ralliyi sonlandırıyor---

Gelişen piyasalar ralliyi sonlandırıyor

Gelişen piyasalar ralliyi sonlandırıyor
21 Ağustos 2014 - 10:30 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Çin imalat PMI’ının beklentilerin üzerinde gerilemesinden sonra 3 yılın en yüksek seviyesinden geriliyor

Gelişen piyasa hisseleri, Çin imalat PMI’ının beklentilerin üzerinde gerilemesinin ülke ekonomisindeki yavaşlamanın derinleştiğine yönelik endişeleri artırması ile 3 yılın en yüksek seviyesinden geriliyor. Tayland bahtı gelişmekte olan ülke para birimlerindeki düşüşe öncülük etti.

Hong Kong’ta işlem gören Çin hisseleri 6 haftanın en sert düşüşünü kaydederken, Sinopec Shanghai Petrochemical Co. yüzde 3.8 değer kaybetti. Samsung Electronic Co., Güney Kore’de Kospi endeksinin 5 ayın en büyük düşüşünü kaydetmesine neden oldu. Korea Electric Power Corp., hisse senedi satış raporunun ardından yüzde 4.4 değer kaybetti. Tayland bahtı ve Endonezya rupisi dolar karşısında yüzde 0.3 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.6 düşerek Hong Kong saati ile 13:47’de 1,078.25 puana inerek 8 günlük ralliyi sonlandırdı. SBC Holdings Plc ve Markit Economics'in hazırladığı öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksi, Ağustos ayında 50.3'e düştü. İmalat PMI'yı  Temmuz ayında ise 51.7'di. Bloomberg anketine katılan 22 ekonomistin Ağustos için tahmin medyanı 51.5 olacağı yönündeydi. Fed’in dün açıklanan Temmuz ayı toplantı tutanakları ABD faiz oranlarının tahminlerden önce yükseltilebileceği ihtimalinin arttığını gösterdi.

Singapur’daki Standard Chartered Bank kıdemli yatırım stratejistlerinden Manpreet Singh Gill, “Çin, ekonomik büyüme hedefini gerçekleştirmek ile aşırı kredi büyümesini dizginlemek arasındaki dengeyi sağlamaya devam ediyor. Bugün açıklanan veri bu durumu yansıtıyor” dedi.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 7.5 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.2 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi,  yüzde 4.4 artış gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)