E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar Endonezya ile yükselişte---

Gelişen piyasalar Endonezya ile yükselişte

Gelişen piyasalar Endonezya ile yükselişte
10 Temmuz 2014 - 13:03 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Endonezya'da başkanlık seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre Joko Widodo'nun kazanması ile yükseliyor

Endonezya'da başkanlık seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre Joko Widodo'nun kazanması ile ülkede gösterge endeks 13 ayın zirvesine tırmanması ve Hindistan'ın beklenmedik şekilde 2008'den bu yana en düşük bütçe açığı hedeflemesi üzerine, gelişen piyasa hisse senetleri yükseliyor. 

PT Bank Rakyat Indonesia, Jakarta Bileşik Endeksi'ndeki yüzde 1.5'lik düşüşe öncülük etti. Endonezya rupisi ise dolar karşısında son yedi haftanın en güçlü seviyesine tırmandı. Hindistan'da S&P BSE Sensex endeksi bir aydan uzun bir sürenin en dik artışını kaydederken, bu yükselişte Hindalco Industries Ltd.'nin önemli katkısı oldu. Hindistan tahvilleri ise son bir haftada ilk defa yükseliyor. Güney Afrika randı yüzde 0.7 zayıflarken, Rus rublesi iki günlük yükselişe ara verdi. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 yükselerek Londra saati ile 09:47'de 1,064.05 puan oldu. Yabancı yatırımcılar, Widodo'nun yatırımları destekleyeceği iddiaları ile Aralık'tan bu yana Endonezya hisselerine 4 milyar dolar sürdü. Hindistan'ın açığı, Maliye Bakanı Arun Jaitley'in açıklamalarına göre Mart 2015'e kadarki süreçte yüzde 4.1'lik gayrısafi yurtiçi hasılaya kadar gerileyecek. Bu rakamın gerçekleşmesi durumunda son yedi yılın en düşük açığı kaydedilecek. 

Rizal Commercial Banking Corp. para yöneticilerinden Jeff Mendez, "Gelişen piyasaların yapısal olarak sağlam durmaya devam etmes ile, yukarı yönlü trendin devam ettiğini görüyoruz. Endonezya'da yatırımcı güveni artık daha güçlü" dedi. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 6.1 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 5 artış gösterirken, 15.1 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)