E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGelişen piyasalar endeksi yükseldi---

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi
12 Temmuz 2013 - 12:06 borsagundem.com

Çin ekonomisinin yavaşladığına ilişkin endişeleri gölgelemesiyle gelişen piyasalar endeksi yükseldi

Infosys ve Çin'deki demiryolu şirketlerindeki değerlenmenin, Çin ekonomisinin yavaşladığı endişelerini gölgelemesi üzerine gelişen piyasalar endeksi kazanç sağladı.
Infosys, şirketin kazançlarının beklentinin üzerinde gelmesinin ardından 6 ayın en büyük sıçramasını yaptı. CSR Corp. ve China Railway Construction Co., hükümete arz etmek üzere ihale sürecinin yeniden başlatılmasından yararlanacakları spekülasyonuyla yüzde 7'nin üzerinde primlendi. Şanghay Bileşik Endeksi, hükümetin, yetkililerin önceki hedeflerinin altında büyümeyi tolere edebileceği endişesiyle yüzde 1.5 düştü.
Değer kaybeden 236 hisse karşılığında 27 hissenin değerlendiği MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi büyük bir değişiklik kaydetmeyerek 942.63 puanda seyretti. Endeksi bu hafta Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin Amerikan ekonomisinin teşviklere ihtiyacının devam edeceğini söylemesinin ardından yüzde 2.7 yükseldi. Çin Maliye Bakanı Lou Jiwei dün dünyanın en büyük 2. ekonomisinin, hükümetin bu yılki hedefinin altında büyüyebileceğini ve gelecekte yüzde 6.5'e kadar olan büyüme oranlarının tolere edilebileceğini söyledi.
Bernanke'nin açıklamalarının piyasalarda, teşviklerin bir anda sonlandırılacağı algısından kaynaklanan huzursuzluğu azalttığını söyleyen Rizal Commercial Banking Corp.'un yatırım yöneticilerinden Rico Gomez, "Çin'in büyümesindeki bir yavaşlama yalnızca fiyatları düşüş emtia talebini etkilemeyecek" dedi.
Filipin Borsası yüzde 2.4 yükselirken, S&P BSE Sensex Endeksi yüzde 0.7 kazançla 6 haftanın zirvesine tırmandı. Taycan, Endonezya, Malezya ve Tayland borsaları yüzde 0.2 artış kaydetti. Şanghay Bileşik Endeksi'ndeki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 26 altında kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)