E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar 'Samsung' ile geriliyor---

Gelişen piyasalar 'Samsung' ile geriliyor

Gelişen piyasalar 'Samsung' ile geriliyor
02 Eylül 2014 - 20:36 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Samsung’un teknoloji hisselerindeki düşüşe öncülük etmesi ile geriliyor

Gelişen piyasa hisseleri, Samsung Electronics Co.’nun teknoloji hisselerindeki düşüşe öncülük etmesi ve Ukrayna’da krizin derinleştiğine yönelik endişelerin artmasının Çin ve Doğu Avrupa hisselerindeki yükselişi gölgelemesi ile 3 günden bu yana ilk kez geriliyor.

Samsung, Shinhan Investment Corp.’un şirketin karının azalacağını söylemesinin ardından Seul’da 2 yılın en düşük seviyesine geriledi. Brezilya Ibovespa Endeksi, kamu yönetimindeki petrol üreticisi Petroleo Brasiliero öncülüğünde 2. gün üst üste geriledi. Ruble, dün tarihin en düşük seviyesini görmesinin ardından, Maliye Bakanlığı'nın 7. tahvil ihalesi sonrasında, yüzde 0.4 gerilerken, devlet tahvilleri değer kaybetti. Şanghay Bileşik Endeksi, Çin'in büyümeyi artırmak adına teşvik sağlayacağı iddiaları ile, 15 ayın yükseğine çıktı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.6 gerilyerek New York saati ile 11:17'de 1,084.29 puana indi. 10 sanayi grubu arasında bu yıl en iyi ikinci performansı gösteren teknoloji hisseleri yüzde 2.7 düşüş gösterdi. Ukrayna, ülkenin doğu bölgelerinde çatışmaların artığı uyarısında bulunurken, ABD Başkanı Barack Obama NATO üyeleriyle görüşmek üzere Doğu Avrupa’ya gitmeye hazırlanıyor. Çin’de imalat sanayinin yavaşladığını gösteren dünkü verinin ardından yarın hizmet sektörü verisi açıklanacak.

BDO Unibank Inc. şef piayasa stratejisti Jonathan Ravelas, “Ukrayna ve Rusya arasında tırmanan gerilim, piyasalardaki rallileri engeller nitelikte. Çin’in yatırımcıları ekonomik toparlanmanın ivmeleneceği yönünde ikna etmek için daha fazla teşvik önlemi almaya ihtiyacı olabilir” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)