E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar 3 yılın zirvesinde---

Gelişen piyasalar 3 yılın zirvesinde

Gelişen piyasalar 3 yılın zirvesinde
28 Ağustos 2014 - 11:27 borsagundem.com

AMB'nin parasal genişlemeye gidecek olması gelişen ülke borsaları üç yılın zirvesinden işlem görmeye devam ediyor

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) ekonomiye daha fazla destek sağlayacağı beklentisiyle Asya ve gelişen ülke borsalarında yükseliş getirdi. MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0,4 yükselişle Ocak 2008'den beri en yüksek seviyeye ulaştı.

GELİŞEN ÜLKE BORSALARI 3 YILIN ZİRVESİNDE

MSCI Gelişen Ülkeler Endeksi, yüzde 0,33 yükselişle son üç yılın zirvesindeki seviyesini korudu. AMB Başkanı Mario Draghi'nin Cuma günü ABD'deki Jackson Hole toplantısında yaptığı konuşmada hem parasal hem de mali tarafta adımlar atılması için çağrıda bulunmasının ardından piyasada gelecek hafta kadar yakın bir zamanda harekete geçilebileceği beklentisi oluştu. AMB'nin para politikası kurulu toplantısı 4 Eylül'de. Draghi enflasyonun daha da düşmesi durumunda bankanın elindeki tüm araçlarını kullanarak karşılık vermeye hazır olduğunu belirtmişti.

BUGÜN ABD VERİSİ İZLENECEK

Küresel piyasalar dün genel olarak pozitif görünümünü korurken, bugün ABD ikinci çeyrek GSYH başta olmak üzere yoğun veri takvimine odaklandı. ABD'de dün hisse senedi piyasalarının tarihi zirvelerinde yatay bir seyir izlediği, 10 yıl vadeli tahvil faizlerinin ise yüzde 2,40'lardan yüzde 2,3550'ye gerilediği görüldü. Dow Jones endeksi dün yüzde 0,09 artışla günü 17.122 puandan tamamlarken böylece tarihinin en yüksek ikinci kapanışını yapmış oldu. S&P 500 endeksi tarihi zirvesinde yatay bir seyir izlerken, Nasdaq endeksi ise günü önceki kapanışın hemen altında tamamladı. Analistler, bugün açıklanacak ikinci çeyrek GSYH ve haftalık işsizlik başvuruları ile bekleyen konut satışları verisinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.

EURO’DA TEPKİ ALIMLARI

Avrupa tarafında Almanya'da dün açıklanan tüketici güven endeksinin beklentilerin altında kalmasının ardından Euro/dolar paritesi yaklaşık son bir yılın en düşük seviyesi olan 1,3153'e kadar geriledikten sonra gelen tepki alımlarıyla tekrar 1,32'nin üzerine tırmandı. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,19 değer kaybederken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,12, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,04 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)